Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

Станковић анализирао сусрет са Штурмом и аустријске припреме

Након сусрета са аустријским Штурмом у генералној проби пред старт нове сезоне који је завршен нерешеним резултатом 1:1 медијима се обратио тренер нашег клуба Дејан Станковић који се прво осврнуо на виђено током наведеног сусрета:

– „Почетак тежак, ово је била права такмичарска утакмица. Правило се грешака, али смо и показали шта смо радили. Требало је коцентрације и храбрости. Прва такмичарска екипа, они су у добром ритму и то нам је требало“, почео је Дејан Станковић.

Бакајоко се наметнуо као стартер на позицији десног бека и десног дефанзивног крила.

– „Константан раст, имао је данас потешкоћа. Морамо да видимо на кога можемо да рачунамо. Он мора да ради као и до сада, не сме да одустаје.“

Четири фудбалера су се касније прикључила припремама, говорио је шеф стручног штаба црвено-белих о њиховом физичком стању.

– „Драговић је одиграо 45 минута, требаће му седам-осам дана да буде фит. Диони, Станић и Крстичић морају још да раде у Београду. Не желимо да се неко повреди. Било би идеалније да је Диони дошао седам дана раније. Тек је почео прелазни рок, било је тешко, много смо шпицева скаутирали, али није ишло лако. Мислим да смо довели најбољег, показаће време“, јасан је био Станковић.

Највећа снага Звезде је останак великог броја играча који су освојили титулу.

– „Највећа снага тима је окосница која је остала. Драго ми је што имамо доста младих играча, видели сте данас Станића, Крстовића и Чупу Ераковића. Николић је ту. Имају од кога да уче.“

О продаји играча, како би сам Станковић рекао “изласку”.

– „Терен је довољан за све. Требало би да се поради на продаји. Причао сам са управом и видећемо наредних дана.“

Рекао је Дејан Станковић и где види Ненада Крстичића.

– „Нена је неко ко има велико искуство. Он може да игра све позиције у везном реду. Само је потребно да буде спреман.“

Млади Гаврић се још није изборио за своје место под сунцем, као да је у кризи.

– „Катаи, Иванић и Бен. Гаврићу је баш тешко у тој конкуренцији. Добиће шансу и верујем да ће да је искористи. Само полако“, поручио је Станковић.

Неколико речи и о двобоју Макабија и Каирата, потенцијалних ривала Црвене звезде у квалификацијама за Лигу шампиона.

– „Макаби је организована екипа, технички боља и креативнија од Каирата. Казахстанци су били свежији, више су трчали, биће занимљив реванш.“

На крају Дејан Станковић је причао о свом бившем сараднику Милојевићу и новом Поповићу.

– „Желим Милојевићу пуно среће у Шведској, његов сам велики навијач. Велики професионалац, хвала му на свему што нам је дао. Сада је ту Поповић, свиђа ми се његова визија, свиђа ми се како ради. Звезда је императив за све, сви весламо у истом правцу“, закључио је Станковић.

Повезане вести

Leave a Comment