Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Без Звезде и Партизана у КЛС-у

Пре извесног времена информисали смо све читаоце нашег портала да постоји велика могућност, тј. реална опција да вечити ривали КК Црвена звезда мтс и КК Партиз

    ан НИС наредне сезоне узму учешће и Кошаркашкој лиги Србије (КЛС). Наравно, с`обзиром да обе екипе имају обавеза у регионалној АБА ј.т.д. лиги, као и међународним такмичењима Евролиги (Црвена звезда9 и Еврокупу (Партизан), у националном шампионату не би учествовали први тимови црвено и црно-белих већ би се у њему нашли јуниорски погони.

    Од самог старта ова идеја је оберучке прихваћена, јер је било јасно да би без обзира на ростере Црвена звезда и Партизан сигурно били велики магнет за публику широм Србије, међутим од данас је дефинитивно јасно да до тога неће доћи. Наиме, од 16 клубова колико броји КЛС за сезону 2021/22, шест је било против овакве иницијативе, док је исто толико било уздржано чиме је постало јасно да ова одлична иницијатива нема пролаза међу „спортским и кошаркашким“ радницима (намерно се наведен ставља под знаке навода).

    У потпуности је јасно да би учешће вечитих ривала у КЛС значило свима. Млади кошаркаши Црвене звезде и Партизана имали би прилике да стичу неопходно искуство у сениорској конкуренцији, а са друге стране гостовања двеју екипа била би велики магнет за публику и у Новом Саду, Вршцу, Панчеву, Ваљеву, Крагујевцу, Краљеву, Новом Пазару, Ужицу, Чајетини и где год се наредне сезоне играли мечеви српског националног шампионата.

    За крај мора се поставити питање свим „кошаркашким“ радницима у овој земљи у чијем интересу ви заступате српску кошарку. Одговорите на питање зашто млади играчи вечитих ривала нису добродошли у КЛС, а сви ви сигурно знате да би и такве екипе знатно подигле квалитет такмичења, а размислите и зашто нико није ни покренуо иницијативу да српске екипе које наступају у АБА лиги, а не учествују у европским такмичењима, такође не учествују у домаћем шампионату.

Повезане вести

Leave a Comment