Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звезда изградила најмодернију теретану

Фудбалски клуб Црвена звезда наставља да ради на унапређењу услова за рад првог тима који већ неколико година у назад остварује резултате који одговарају европској елити фудбала. Овог пута наш клуб је играчима обезбедио најсавременији нови центар првог тима чија је изградња завршена, док је најмодернија теретана већ стављена у функцију.

Објекат изграђен на 1200 квадратних метара омогућиће фудбалерима Црвене звезде да се у најбољим могућим условима опорављају и раде на физичкој припреми. Овим је Звезда потврдила да ради на унапређењу свих сегмената клуба и да сваке године расте, а све са циљем да обезбеди играчима оно што им је неопходно како би услови за рад били у складу са повећаним захтевима играња у Европи.

Први пут у историји Звезда се може похвалити теретаном која се простире на приближно 300 квадратних метара и налази у горњем делу зграде, а која је већ стављена у функцију. Доњи део објекта који још увек није у потпуности завршен је место на коме ће се налазити базени, просторије за опоравак и медицинске третмане. По завршетку радова у доњем делу зграде који ће бити завршени за отприлике 45 дана наш клуб ће и свечано отворити нови центар првог тима који се састоји од нове свлачионице првог тима, свлачионица и канцеларија за тренерски кадар, физио-медико центра за опоравак играча и најмодерније теретане.

Велико задовољство због овог инфраструктурног подухвата нашег клуба који омогућава боље услове за рад првотимаца када су у питању снага, кондиција и опоравак истакао је кондициони тренер Федерико Панонћини.

Јако сам задовољан новом теретаном. С обзиром на то да у мом принципу рада захтевам доста вежбања снаге, доста напорних тренинга пре свега у процесима превенције и опоравка од повреда. Зато је овакав простор изузетно значајан како бих могао програм да спроведем на прави начин. јер Теретана коју сада имамо је одлична, пуно отвореног простора који дозвољава да радимо са целим тимом у исто време. Наравно да ћемо их делити у групе, али важно је да буду заједно на оку стручном штабу када радимо на снази, што нам је у овом простору омогућено и то је јако добро – истако је Федерико Панонћини.

Говорио је кондициони тренер нашег клуба и на којим начин је теретана уређена.

– Пре свега овакав теретана је добро осветљена природним светлом, модерна и са пуно прозора што ће омогућити играчима да им буде пријатно да долазе овде и пре и после тренинга. Простор је врло комфоран, а то је јако важно јер је то додатна мотивација за рад, јер где волите да проводите време лакше и радите.

Осврнуо се Панонћини и на најбитније справе које се у Звездиној новој теретани могу пронаћи.

– Одлучили смо се да зону за кардио опремимо бициклима и стварима које су у концепту кружних понављања за аеробик. Опоравак дан након утакмице нам је један од приоритета, поставили смо десет бицикала у овом важном делу теретане, такође имамамо и машине за опоравак, шипке, тегове и постоља за додатне килаже уз производе који су патентирани за функционалне тренинге како бисмо радили на снази кроз активан покрет, а не као бодибиледери са изотоничним принципима вежбања. Постављене су и траке за спринтање под оптерећењем, а ту су и справе за активацију мускулатуре непосредно пре почетка сваког тренинга, мање или више то је оно што нам је потребно у овом тренинг центру.

Истакао је Панонћини да ће теретана знатно допринети раду нашег тима, као и да ће играчима Црвене звезде омогућити да без икаквих потешкоћа одрађују функционалне тренинге.

Очекујем да ћемо радити све боље и боље, да ћемо напредовати, то је мој основни циљ, дајемо све од себе да то и остваримо. Имамо десет бикицала, две концепт машине за веслање, четири универзална гладијатора са теговима, такође имамо и пет машина које нам помажу приликом опоравка, два сандука са додатним алатима и справама које су нам неопходне, за оно што нама треба и више него довољно како бисмо имали прави функционални тренинг – истакао је Федерико Панонћини.

The post Звезда изградила најмодернију теретану appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment