Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАтлетикаВажноНајновијеОстало

IN MEMORIAM: Ненад Стекић (1951-2021)

У Београду је данас преминуо легендарни српски и југословенски атлетичар и члан Атлетског клуба Црвена звезда Ненад Стекић.

У историји атлетике остаће упамћен као први белац који је у даљ скочио 8 метара и 45 центиметара. Уз то, магичну границу од 8 метара прескочио је чак 144 пута, по чему га још нико није надмашио.

Осим бројних победа на најквалитетнијим светским атлетским митинзима, Ненад Стекић је освојио и три сребрне медаље на Европским првенствима, две на Медитеранским играма, док са Универзијада има златну и сребрну медаљу.

Статус атлетске иконе Стекић је потврдио на предолимпијском митингу у Монтреалу 1975. године. Скоком од 8,45 метара исписао је нови европски рекорд скока удаљ. У то време, али и много касније, био је то други најдужи скок удаљ, тик иза 8,90 метара Американца Боба Бимона.

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 јул 19, 2021 at 14:51

MISLIM DA JE MALO LJUDI SVESNO KAKAV JE OVO ŠAMPION I SPORTISTA BIO.IMAM UTISAK DA JE ,ZBOG SVOJE SKROMNOSTI I BLAGE NARAVI , ODAVNO NEPRAVEDNO ZABORAVLJEN, MALO POMINJAN.A BIO JE ČUDO OD SPORTISTE I LJUDINA . ISKRENO SAUČEŠĆE PORODICI, POČIVAJ U MIRU LEGENDO.

Reply

Leave a Comment