Moja Crvena Zvezda
FeaturedНајновијеФудбал

Најава меча са Каиратом

Фудбалери Црвене звезде сутра од 16 часова гостују екипи Каирата у Казахстану у оквиру првог меча другог кола квалификација за Лигу шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се до сада два пута састајала са Каиратом у својој богатој историји. Први двомеч са овим тимом црвено-бели су одиграли пре 19 година, када је наш тим са тренерске позиције предводио наш бивши легендарни центарфор Зоран Филиповић, а укупан резултат је био 5:0, после 2:0 у Алматију и 3:0 у Београду. Први сусрет одигран је 15.августа у Казахстану, Црвена звезда је славила са 2:0, а мрежу тада домаћина су погађали Игор Богдановић у 43. и Драган Мрђа у 66. минуту игре. У реваншу на Маракани после две недеље, наш тим је победио рутински са 3:0 головима Ивана Гвозденовића у 19, Михајла Пјановића у 44. и Радована Кривокапића у 73.минуту меча. Други сусрет између Звезде и Каирата је одигран 13 година касније у односу на први дуел. Тада је славио тим из Казахстана укупним резултатом 3:1, а једини гол на овом двомечу за црвено-беле је постигао Вукан Савићевић са беле тачке.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да испрате меч наших првотимаца уживо у Казахстану, моћи ће да гледају дирактан пренос утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Каирата на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 16 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је прошлу сезону завршила на сјајан начин освојивши два пехара и иборивши пролеће у Европи, а фудбалери Дејана Станковића су оборили рекорде по броју освојених бодова и датих голова у домаћем првенству. Наш тим је одрадио одличне припреме у Аустрији где су црвено-бели забележили три победе и један реми. На оставарању актуелне сезоне Звезда је пред више од 20.000 навијача одиграла без голова против екипе Војводине. Иако је наш тим нападао током читавог меча, фалило је мало среће у реализацији да би београдски црвено-бели уписали сва три бода. Упрскос томе, Звезда има веома јак тим, као и велики ростер играча који могу да одговоре на готово све захтеве стручног штаба.

Првенство Казахстана је почело још 13. марта ове године и после 19 одиграних кола Каират се налази на трећој позицији на табели са 37 освојених бодова. Жуто-црни су успели да елиминишу Макаби из Хаифе укупним резултатом 3:1 у оквиру првог кола квалификација за Лигу шампиона, али су непосредно пред меч са Звездом поражени са 2:0 од екипе Каспија Актау у казахстанском купу.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Каирата је искусни тридесетседмогодишњи нападач Вагнер Лав који је уједно и најбољи стрелац у актуелној сезони са десет голова. Исто толико погодака је постигао и млади нападач Артур Шушеначев, а најбољи асистент тима, Шпанац гвинејског порекла, Хосе Канте је трећи на листи стрелаца тима из Алматија са осам голова. За актуелног првака Казахстана наступа и црногорски везни фудбалер Небојиша Косовић који углавном диктира темпо игре Каирата и један је од фудбалера са највише наступа ове сезоне. Поред њега стандардан је и српски интернационалац Раде Дугалић који чини стуб одбране Звездиног ривала. Тренер Каирата предводи Кирил Кекер који углавном заснива игру на брзој транзицији и великом броју контранапада, а његов тим увек врши висок пресинг на дефанзивну линију противника.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на мечу у другом колу квалификација за Лигу шампиона између Црвене звезде и Каирата делиће Турски судија Хамит Умут Мелер, који има 34 године и до сада је судио једну утакмицу у оквиру пласмана за најелитније европско такмичење.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ:

Среда:

-19:00           Малмо – Хелсинки

-20:00           Мура – Лудогорец

-20:30           Слован Братислава – Јанг Бојс

-21:00           Легија – Флора

-21:00           Олимпијакос – Нефчи

-21:00           ПСВ – Галатасарај

Извор: http://www.crvenazvezdafk.com

Повезане вести

Leave a Comment