Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Кошаркашке трансфер шпекулације

Тренер Кошаркашког клуба Црвена звезда мтс Дејан Радоњић полако, али сигурно склапа коцкице за предстојећу сезону у којој нашу екипу очекују велика искушења. Добро је познато ко је до сада све појачао редове екипе са Малог Калемегдана, а у моменту док се чека званична потврда да се у клуб вратио и искусни плејмејкер Стефан Јовић, европски кошаркашки новинари и портали готово свакодневно повезују одређене играче са београдским црвено-белима.

У овом моменту ћемо покушати да све приче које су кружиле претходних дана сублимирамо у једну причу…

Како преноси новинар портала „eurohoops.net“ Антонис Строгилакис, на мети Црвене звезде налази се доскорашњи кошаркаш Вашингтон Визардса Џером Робинсон. Двадесетчетворогодишњи бек завршио је Бостон колеџ, а 2018. године је изабран на НБА драфту као 13. пик од стране Лос Анђелес Клиперса. Почетком фебруара 2020. године трејдован је у екипу Визардса у којој је провео претходну сезону. У оквиру НБА лиге најбољи кошгетерски учинак забележио је 17. новембра 2019. године када је Атланти убацио 21 поен.

Са друге стране италијански новинар Алесио Тераси преноси да је екипа са Малог Калемегдана заинтересована за некадашњег српског репрезентативца и доскорашег играча Виртуса из Болоње Стефана Марковића. Тридесеттрогодишњи кошаркаш претходне две сезоне са доста успеха носио је дрес екипе из Болоње и сигурно би много својим искуством донео Црвеној звезди у предстојећој сезони како у оквиру регионалне АБА лиге, тако и у Евроиги. Марковић је у досадашњој каријери наступао за београдски Атлас, Хемофарм из Вршца, Бенетон из Тревиза, Валенсију, турски Банвит, Малагу и руске клубове Зенит и Химки. Међутим, поред интересовања Црвене звезде, италијански новинар наглашава да би у својим редовима Марковића желела да види и екипа Венеције која ће наредне сезоне наступати у Еврокупу.

Последњи кошаркаш који се претходних дана повезивао са нашим кошаркашким клубом је искусни тридесетједногодишњи центар родом из у Орлеанса Грег Монро. Некадашњи играч Детроита, Милвокија, Феникса, Бостона, Торонта и Филаделфије, први пут у својој каријери наступао је на европском континенту у сезони 2019/20 носећи дрес минхенског Бајерна и управо је тада сарађивао са актуелним тренером Црвене звезде Дејаном Радоњићем. Претходну сезону провео је у екипи руског Химкија, а посебно остаје упамћена његова партија против московског ЦСКА када је убацио 28 поена и забележио десет скокова.

Остаје нам свакако да сачекамо и видимо да ли ће нека од ових прича да се оконча и трансфером и да ли ће неко од наведених играча наредне сезоне носити црвено-бели дрес клуба са Малог Калемегдана.

Повезане вести

2 comments

Magarevo јул 26, 2021 at 17:06

Nešto krupno ne štima u našoj upravi! Pogledajmo preko brda šta radi naš veliki rival. EKSLUZIVNO:Potpisan Petrušev!

Reply
Loki јул 24, 2021 at 15:44

Jovic potpisuje sutra ugovor već 15 dana!!!

Reply

Leave a Comment