Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

Јована Арсић у четвртфиналу ОИ у Токију

Прво учешће на највећој планетарној спортској смотри веслачица Црвене звезде Јована Арсић је обележила директним пласманом у четвртфинале Олимпијских игара. Наша веслачица, која је прва од свих српских спортиста изашла на борилиште у Токију, у квалификацијама у скифу освојила је треће место у својој квалификационој трци, што значи да неће трошити снагу у репесажу.

Арсићева је имала нешто слабији старт у шестој, последњој квалификационој групи у овој конкуренцији, али је брзо ушла у ритам и већ на првом пролазу, после 500 метара, имала је трећу позицију, која је гарантовала директан пласман у наставак такмичења. Трку је повела фаворизована Ема Твиг из Новог Зеланда, а пратиле су је Холанђанка Ана Сара Софи Сауер и наша Јована. На половини трке Новозеланђанка је и даље била сигурна у вођству (3:45,40 минута), а Холанђанка на другом (3:47,51) и Српкиња на трећем месту (3:47,62) биле су практично у размаку од једне десетинке.

У наставку трке било је јасно да су такмичарке из Кореје и Кинеског Тајпеја већ виђене у репесажу јер су пуно заостајале, па је других 1.000 метара трке Јована држала ритам који јој је омогућио да се не умара превише, а да сигурним завеслајима стигне до четвртфинала. На крају, испоставило се да је њена група у квалификацијама женског скифа била најбржа, а да је Арсићева имала укупно седмо време од 32 веслачице, што је изузетан резултат, нарочито ако се узме у обзир да прве две недеље по доласку у Јапан није могла да тренира на води због боравка у карантину, у који су она и остатак нашег олимпијског веслачког тима били послати када је установљено да је Милош Васић позитиван на корону.

Резултати 6. квалификационе групе женског скифа:
1. Ема Твиг (Нови Зеланд) 7:35,22
2. Ана С. С. Сауер (Холандија) 7:39,96
3. Јована Арсић (Србија) 7:46,74
4. Ји Тинг Хуанг (Кинески Тајпеј) 8:04,59
5. Ђеонг Хијеонг (Кореја) 8:12,15

После трке Јована је за сајт Олимпијског комитета Србије изјавила да је задовољна трком и да је најважније да је испунила свој циљ.

Задовољна сам како сам извеслала трку. Четвртфинале ме очекује у понедељак, видела сам да имам снаге и следећи циљ је пласман у полуфинале. Можда сам на крају веслала мало резервисано, желела сам да сачувам снагу за наредне трке. Ово је више било упознавање са стазом и конкуренцијом. Било је и мало треме јер је ово мој први наступ на Олимпијским играма, и због карантина у којем смо били две недеље где смо изгубили много тренинга – изјавила је Јована Арсић по завршетку квалификација.

Трке четвртфинала у женском скифу заказане су за понедељак 26. јул, са почетком од 2 часа ујутру по нашем времену, а после репесажа (субота, 24. јул) биће познато у којој од четири групе ће веслати Јована.

The post Јована Арсић у четвртфиналу ОИ у Токију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment