Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Станковић: „Знам да су Звездаши иза нас“

Фудбалери Црвене звезде ћеу суботу од 21 час дочекати лучанску Младост у оквиру другог кола Суперлиге Србије, а шеф стручног штаба нашег тима Дејан Станковић изнео је очекиања пред сусрет.

Долазимо из утакмице где нисмо узели комплетне бодове и из пораза са гостовања у Казахстану и сигурно да меч против Младости треба да нам врати победносни ритам. Утакмица у којој неће бити калкулација, као ни до сада. Очекујем добар меч, да повратимо самопоуздање и направимо добру увертиру пред среду. Гледао сам утакмицу Младост – Раднички и нереално ми је да се завршило 0:1, када су Лучани заслужили да добију са великом разликом. Играју директно, много трче, врше пресинг, не мењају свој стил игре били домаћини или гости. Од првог момента треба да наметнемо нашу игру. Домаћини смо, играмо пред нашим навијачима и само идемо на победу – почео је Станковић.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о детаљима који би могли да донесу победу нашем тиму сутра.

– Гол у право време је кључан. Звезда је једнако резултат. Да смо победили Војводину 1:0, то би било потпуно другачије. Прижељкујем баш такву утакмицу, али да постигнемо гол у право време како би олакшали даљи ток меча. Не можемо за четири дана да заборавимо оно што је урађено прошле године. У Звезди се пише историја, али се не живи од старих заслуга и тога смо свесни такође.

Причао је Станковић и детаљније о здравственом билтену, статусу Милоша Дегенека и томе ко ће стартовати као централни нападач.

– Здравствени билтен је добар. Гајићу је испало раме, али доктор је успео да га врати и кроз консултације са њим добили смо информације да је то бол и да се тиме не рескира ништа више. Требају нам утакмице, да мало ухватимо такмичарски ритам, победимо и слично. Што се самог састава тиче, имамо тренинг вечерас и сутра цео дан. Видећемо за штоперски тандем. Доста се прича о Дегенеку који је феноменалан момак и професионалац и на њега немам никакву замерку. Прошле су две утакмице и то ако сад није у првом плану, не значи да неће бити. Стављам тачку на „рекла казала“ приче. Немам лични проблем ни са једним играчем, једино можемо да имамо „спортски“. Дегенек поштено ради свој посао, али ја правим екипу и стојим иза тога. Нико ми не саставља тим, нити ми говори кога да ставим и шта да радим. Ако се то икада буде десило, нећу бити тренер Црвене звезде више. Почеће Диони као нападач. Верујемо у њега, нема разлога да не буде тако, надам се да ће на свом дебију на Маракани осетити шта значи носити дрес Звезде и да ће га украсити голом. Што се бонуса тиче, ту имам дилему, али донећу одлуку вечерас.

Станковић истиче да је тренутно фокусиран на утакмицу са Младости, али је у подсвести и Каират.

– До недеље мислим на Лучане, па онда на Каират. Ту нам је негде и тај меч у глави. Имамо и ми неке проблеме, имају и они. Играли су са четири одбрамбена играча и још тројицом дефанзиваца на средини терена. Гледаћемо да решимо то на најбољи начин.

За крај, говорио је Станковић о тактичким одлукама против Каирата, али и о звездаштву и томе да је сигуран да ће навијачи доћи у суботу да дају ветар у леђа екипи.

– Моја кривица је пораз у Казахстану, али неко ко воли Звезду као ја, сигурно неће радити против клуба. Волим и себе, нећу ни против себе да радим и да неког бољег не ставим у тим или да измишљам „топлу воду“. Ако ме је Звезда нешто научила, то је да је немогуће могуће и да се овде снови остварују. Докле год са црвено-белом крви будем радио овде, радићу у добробит клуба, јер ко је Дејан Станковић на спрам Звезда – ништа. Она је много изнад мене. Јел смо испали од Каирата? Нисмо. Знам колико могу и шта дају фудбалери за клуб и грб. Нешто није било онако како сам замислио, али верујем у све њих. Сваки навијач, поготово када је тешко, знам да ће дати максималну подршку сваком играчу у клубу, јер такав је навијач Звезде. Кад се слави – слави се, ал кад патимо, онда смо иза клуба максимално. Е зато сам поносан звездаш – закључио је Станковић.

The post Станковић: Знам да су звездаши иза нас appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јул 23, 2021 at 22:21

NE ZNAŠ TI NIŠTA…ČIM PRDIŠ U ISTU TIKVU SA DOKTOROM

Reply

Leave a Comment