Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВеслањеНајновијеОстало

Јована Арсић четврта у групи у четвртфиналу ОИ

Српска репрезентативка и веслачица Црвене звезде Јована Арсић освојила је четврто место у својој четвртфиналној групи на Олимпијским играма у Токију, што значи да ће у наставку такмичења веслати за пласман у Ц, односно Д финале.

Још пре почетка четвртфинала знало се да наша веслачица има изузетно јаку групу, јер су такмичарке Ирске, САД и Кине практично виђене у финалу, а ранијим учешћима на Олимпијским играма, уз освојене медаље са највећих светских такмичења, истакле су кандидатуру за одличја и пре доласка у Токио.

Јована је добро стартовала, а на првом пролазу, на 500 метара, имала је другу позицију, са 76 стотинки заостатка иза Американке Каре Колер. Међутим, одмах за њима су биле и фаворизовања Иркиња Санита Пуспуре и Кинескиња Јен Ђанг, које су ускоро убрзале и до половине трке, на 1.000 метара, успеле су да претекну нашу веслачицу.

У наставку су се Јованине ривалке „одлепиле“, до финиша је Пуспуре успела да престигне Колерову, па су прва три чамца – Ирска, САД и Кина – обезбедили пласман у полуфинале, док је четврто место за Арсићеву значило да ће се на Олимпијским играма борити за пласман од 13. до 24. места, односно за трке у Ц или Д финалу.

Резултати 1. четвртфиналне групе женског скифа:
Репрезентација Време (у минутима)
1. Санита Пуспуре (Ирска) 7:58,30
2. Кара Колер (САД) 7:59,39
3. Јен Ђанг (Кина) 8:00,01
4. Јована Арсић (Србија) 8:09,37
5. Алехандра Алонсо (Парагвај) 8:29,80
6. Вин В. Ј. Хунг (Хонг Конг) 8:36,37

Трке у којима ће се одређивати пласман у Ц, односно Д финале, на програму су у уторак, 27. јула, од 1.50 часова ујутру по нашем времену.

The post Јована Арсић четврта у групи у четвртфиналу ОИ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment