Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоЏудо

Мајдов без борбе за медаљу

Немања Мајдов трофејни џудиста Црвене звезде учешће на олимпијском турниру у Токију, на жалост, завршио је без борбе за медаљу.

Мајдову је први противник на татамију Нипон Будокана, вољом жреба био је Немац Едуард Трипел. Био је то дуел два одлична борца у коме је срспки џудиста све време ситуацију држао под контролом. Гвоздени гард Мајдова Трипел није могао да реши, и тако је било све до тренутка, на 40 секунди до истека меча. Тада је на жалост, Трипел успео да нађе решење за Мајдова и да поентира на вазари. У наставку дуела иако бољи, Мајдов није успео да нађе решење и стигне редност коју је остварио Немац.

Треба подсетити да је Немања Мајдов до сада небројено пута обрадовао српску спортску јавност са обе стране Дрине. Он је најтрофејнија српска џудока, који прву титулу шампиона Европе освојио 2014. године у Букурешту, а исти успех понавља и 2016. године у Малаги и тако постаје двоструки шампион Старог континента за јуниоре. На Олимпијским играма за младе исте године у Нанџингу, окитио се сребром. У Будимпешти 2017. Мајдов на Светском сениорском првенству осваја титулу шампиона у категорији до 90 килограма. Само годину дана касније осваја сребро на ЕП за сениоре, а исти успех остварио је и у Тарагарони на Медитеранским играма. Уз ове врхунске резултате, ту су и злато освојено на Гран прију у Маракешу, 2019, као и шампионску титулу са Гран слема у Бакуу. На СП у Токију 2019. иако повређен осваја бронзано одличје а у истој сезони осваја и прву медаљу на Мастерсу. Љубиша Мајдов, трофејни стратег а пре свега отац Немање Мајдова, проглашен је за најбољег тренера Европе а 2020. и за најбољег тренера Србије.

Џудо је спорт који се тренира у целом свету, а треба истаћи да се врхунски борци налазе у свакој држави и да готово да више нема аутсајдера. Чињеница је да сам пласман на Олимпијске игре раван подвигу јер је пут до Игара готово паклен, а Немања Мајдов је међу првима оверио визу за Токио. Српски трофејни џудиста који у својој богатој ризници има највећи број вредних медаља сасвим сигурно је један од адута Србије за Париз 2024.

The post Мајдов без борбе за медаљу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment