Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Спрема ли се трансфер бомба?

Кошаркашки клуб Црвена звезда мтс полако склапа мозаик екипе који ће наредне сезоне одговорити изазовима на четири фронта. Потпуно је јасно да су тежње свих у клубу одбрана сва три трофеја која су освојена у претходној, а истовремено клуб жели и нови искорак када је у питању најеминентније европско клупско кошаркашко такмичење.

Током претходне сезоне наш клуб је имао доста проблема на позицији организатора игре. С`обзиром да је добро познато да тренер Дејан Радоњић увек у екипи жели да има играча на кога се у потпуности може ослонити, јасно је да је потрага за плејмејкером приоритет свих дешавања током прелазног рока. Црвено-бели су још половином месеца јуна реаговали и на Мали Калемегдан довели двадесетседмогодишњег организатора игре подгоричке Будућности и црногорског репрезентативца Николу Ивановића, а ускоро би требало да се зна и ко ће то још стићи у редове регоналног и српског шампиона када је ова позиција у питању.

Како преноси грчки кошаркашки портал „totalbasket.gr“ и новинар Христос Харпидис на прагу облачења црвено-белог дреса налази се доскорашњи кошаркаш Виртуса из Болоње и некадашњи репрезентативац Србије Стефан Марковић. На основу информација до којих је дошао Харпидис, постизање договора је врло близу, а Марковић би највероватније потписао двогодишњи уговор са нашим клубом.

Да ли ће до овог трансфера заиста и доћи или је у питању само још једна летња трансфер прича, остаје нам да видимо, мада се мора нагласити и да је недавно Стефан Марковић сликан у друштву нашег трнера Дејана Радоњића што свакако много тога може показати, али и не мора.

Стефан Марковић је рођен у Београду 25. априла 1988. године. Професионалну каријеру започео је у екипи београдског Атласа, а затим је четири сезоне носио дрес Хемофарма из Вршца. Сезону 2010/11 провео је у Бенетону из Тревиза, а пут га је касније водио преко Валенсије, турског Банвита, Уникахе из Малаге и рускох клубова Зенит и Химки до већ помињаног Виртуса за који је наступао током две претходне сезоне.

Са националном селекцијом Србије Марковић је освојио сребрне медаље на Европском првенству у Пољској 2009. године, Светском првенству 2014. у Шпанији, као и на Олимпијским играма у Рију 2016. године.

Повезане вести

5 comments

Србин са Космета јул 29, 2021 at 20:16

Одлично!
Одавно прижељкујем њега!
Сјајна одбрана,преглед,асистенција,троши мало лопти,искусан..

Reply
nele јул 29, 2021 at 09:32

Ovo bomba? Ovo je vec bajata vest, ja za ovo znam vec neko vreme! Mada, i nije neka bomba, veca bomba bi bio Jovic.

Reply
окнарб јул 29, 2021 at 01:30

Петрушев ,први још један центар и да остане Ноко и добар шутер

Reply
dusan јул 28, 2021 at 22:46

bomba? ovaj je usput. kakva crna bomba. bomba je bjelica, teo, gudura… u svakom slucaju neophodan nam je centar. mi bismo bili konkurentni da dovedemo markovica, jovica, neku dobru dvojku, monroa i da nam ostane noko.

Reply
krvavi zvezdas-DE јул 28, 2021 at 18:42

E SA OVIM PENZIONEROM IMA DA SE USREĆIMO

Reply

Leave a Comment