Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Јубилеји: Кангин 100. наступ, Катаијев 50. погодак

Реванш сусрет 2. кола УЕФА Лиге шампиона између Црвене звезде и казахстанског Каирата окончан је убедљивим тријумфом екипе тренера Дејана Станковића резултатом 5:0, али свакако ће меч остати у лепом сећању свим оним малишанима који су синоћ бодрили своје љубимце, а синоћ их је на трибинама стадиона „Рајко Митић“ било готово 22.000, а поред њих дуел српског и казахстанског шампиона остаће и у лепом сећању двојици наших играча који су управо на наведеном сусрету остварили исвоје јубилеје у црвено-белом дресу.

Наиме, креатор Звезине игре, Габонац Гелор Канга синоћ је 100. пут обукао црвено-бели дрес, док је маестрални Звездин „Магико“ Александар Катаи стигао до свог 50. поготка.

Тридесетогодишњи Гелор Канга игра своју четврту сезону на стадиону „Рајко Митић“. Црвено-бели дрес први пут понео је у сезони 2016/17 када је стигао из редова руског Ростова, а дебитантски наступ забележио је у 2. колу квалификација за УЕФА Лигу шампиона у сезони 2016/17 када је наша екипа 12. јула 2016. године гостовала на Малти и савладала екипу Валете резултатом 2:1. Ово је иначе други боравак фудбалског виртоуза на Топчидерском брду пошто је сезоне 2018/19 и 2019/20 провео у екипи прашке Спарте.

– Наступи и голови Гелора Канге у дресу ФК Црвена звезда:
Првенство: 67 утакмица / 15 голова
Куп: 6 утакмица / 1 гол
Лига шампиона: 9 утакмица / 1 гол
Лига Европе: 18 утакмица / 4 гола
УКУПНО: 100 утакмица / 21 гол

Са друге стране човек за кога у фудбалу нема тајни Александар Катаи фантастичним ударцем са дистанце у 9. минуту сусрета матирао је казахстанског голмана Устименка и тиме стигао до свог јубиларног 50. поготка у дресу Црвене звезде. Свој дебитантски погодак у црвено-белом дресу Катаи је постигао у оквиру 14. кола Супер лиге Србије 29. новембра 2014. године када је на нашем највећем стадиону гостовала екипа ОФК Београда, а Катаи је у 2. минуту довео нашу еккипу до предности. Сусрет је касније окончан победом Црвне звезде резултатом 2:1.
Катаи се у дуелу против екипе из Алматија још једном уписао у листу стрелаца тако да је већ сада стигао до коте 51.

– Наступи и голови Александра Катаија у дресу ФК Црвена звезда:
Првенство: 82 утакмице / 39 голова
Куп: 6 утакмица / 3 гола
Лига шампиона: 9 утакмица / 5 голова
Лига Европе: 9 утакмица / 4 гола
УКУПНО: 106 утакмица / 51 гол

Повезане вести

1 comment

окнарб јул 30, 2021 at 13:28

Пазимо да управа нам не прода у септембру неког од 4 ИГРАЧА -кАТАИА ,кАНГУ иВАНИЋА ИЛИ ФАЛКА.Вратити Радоњића .Волио би Крунића иуз Милана.Морамо бити опрезни у првенству да не кикснемо јер 4,5 бодова заостатка показало се тешко надокнадиво и неби се сложио са Станковићем да се титула не губи на почетку сезоне

Reply

Leave a Comment