Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Стојанчић у ужичкој Слободи

Пре неколико година стручњаци су му предвиђали врхунску каријеру, као и играње у некој од најјачих европских лига. Можда се то заиста једног дана и догоди, још увек слови за младог фудбалера, али ће наредну сезону провести у Српској лиги, трећем рангу такмичења.

Илија Стојанчић је не тако давно са омладинцима Црвене звезде играо Лигу шампиона, а следеће сезоне носиће дрес Слободе из Ужица. Клуб са обале Ђетиње прошле године успео је да се врати у Српску лигу после сезоне проведене у зонском рангу такмичења. Након испод просека одигране сезоне, управа клуба ради на томе да у нови шампионат уђе играчки јача. У циљу тога доведен је и Стојанчић, који је у генерацији омладинаца Црвене звезде која је играла Лигу шампиона био један од најмлађих. На терену се борио против вршњака из Ливерпула, ПСЖ-а и Наполија, а сада ће имати окршаје против играча Јединства из Уба, Трепче, Мачве из Богатића и других српсколигаша са “запада”.

Звезда га је после омладинског стажа и потписивања уговора послала на позајмицу у Графичар како би стицао неопходно искуство, али је Стојанчић убрзо задобио веома тешку повреду која га је одвојила од терена пуних седам месеци. Игри се вратио на почетку прошле сезоне, прво је играо у Лозници, а потом и у Јагодини. Ни у једном од та два клуба није имао преко потребну минутажу, па је сада одлучио да се спусти ранг ниже, прихвати понуду Слободе и покуша да се врати на прави колосек.

Двадесетогодишњи Нишлија не губи веру да би једног дана могао да се врати у редове српског шампиона, али је свестан да је принуђен да то покуша заобилазним и дужим путем. Ужичани имају циљ да се боре за улазак у Прву лигу, а са Стојанчићем у везном реду то може бити доста реалније.

(извор/фото: maxbetsport.rs)
https://www.maxbetsport.rs/sa-zvezdom-igrao-ligu-sampiona-a-sada-je-pojacao-srpskoligasa-iz-uzica-298759/?fbclid=IwAR3J7L0jCqL4M7m1BXEsEFm1rmlS_2l_HgWvd_LaRhT3eaMJjKy6odKj2JE

Повезане вести

Leave a Comment