Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Нападач Удинезеа за ефикаснију Звезду?

Пре само три дана процурела је информација да руководство нашег фудбалског клуба жели да ангажује још једног нападача. Наиме, Француз Луа Диони и поред два постигнута поготка у последње две европске утакмице, није показао и доказао да је нападач на кога се екипа може поуздати и чији ће голови решавати важне сусрете, па се спортски сектор Црвене звезде окренуо проналажењу решења на које би тренер Дејан Станковић могао да рачуна већ у наредној рунди европских квалификација.

Како се незванично сазнаје, а како преносе и бројни домаћи портали избор је пао на тридесетједногодишњег Италијана Стефана Окаку који је претходне сезоне наступао за екипу Удинезеа.

Стефано Окака је рођен 9. августа 1989. године у Кастиљоне дел Лагу месту у провинцији Перуђа, а порекло вуче из Нигерије пошто су му оба родитеља пореклом из ове афричке земље. У млађим категоријама био је члан Кастиљонезеа, Санфатучије, Центро Италија Парме и Роме. Управо је у Роми и започео професионалну каријеру 2005. године, а члан екипе из „вечног града“ био је до 2012. Међутим, често је одлазио на позајмице, тако да је током тог периода наступао за Модену, Брешу, Фулам, Бари и Парму. Званични члан Парме постаје 2012. године, али одмах и одлази на каљење у екипу Специје. Становник Ђенове и играч Сампдорије постаје 2014. године, а годину дана касније облачи дрес Андерлехта. Лета 2016. године одлази на Острво и пуне три сезоне био је играч Вотфорда, да би се 2019. године вратио у Италију и понео црно-бели дрес Удинезеа.

Потенцијално појачање Црвене звезде одиграло је и пет сусрета за најбољу селекцију Италије. Дебитовао је 18. новембра 2014. године у пријатељском сусрету између Италије и Албаније, а Окака је тада постигао и до сада једини погодан за „Азуре“. Селектор репрезентације Италије тада је био Антонио Конте.

Остаје нам да видимо да ли ће до реализације овог трансфера и заиста доћи, а свакако за очекивати је да он буде на располагању тренеру Станковићу за мечеве плеј-офа Лиге шампиона или Лиге Европе.

Повезане вести

3 comments

dusan авг 5, 2021 at 08:18

terzicu, strance koje dovodis u zvezdu ja bih pozeleo partizanu. tomane, falcineli, la para, garsija, zander, kanjas, dioni… o cemu se radi?

Reply
VLADIMIR авг 4, 2021 at 19:54

samo nam ovaj fali…

Reply
krvavi zvezdas-DE авг 4, 2021 at 18:46

JOŠ JEDAN U NIZU VAN LA PREVARA,DIONIJA ITD..NEVEROVATNO KAKO IH DOKTOR IZVADI IZ ŠEŠEIRA KAO KOPERFILD

Reply

Leave a Comment