Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаИсторијаНајновијеФудбал

Звезда зна после 1:1

Фудбалери Црвене звезде су одиграли 1:1 у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу шампиона против Шерифа на нашем стадиону, а реванш меч нас очекује следећег уторка. Навикли смо се на победе на Маракани, али овај резултат се показао као таличан, посебно када је реч о овој рунди квалификација за најелитније такмичење на Старом континенту.

Поготком Луиса Дионија у зауставном времену првог дела игре постављен је и коначан резултат на мечу између нашег клуба и Шерифа (1:1). Очекивали су навијачи Црвене звезде победу, али статистика говори да је и ово добар резултат за наш клуб, а да би се то потврдило, не треба ићи много далеко у прошлост, већ је довољно присетити се Спартака из Трнаве и данског Копенхагена, а симболично оба пута, као и сада је реч био о трећој рунди квалификација, а црвено-бели су прошли даље.

Црвена звезда је у сезони 2018/19 одмерила снаге са тадашњим шампионом Словачке – Спартаком из Трнаве. Резултат је био 1:1 на нашем стадиону (Ел Фарду Бен стрелац)., али је Црвена звезда пролаз даље изборила на гостовању резултатом 2.1 и то после продужетака. Хероји су тада били Ел Фарду Бен и Немања Радоњић, а наш клуб је потом елиминисао и Салцбург и пласирао се у групну фазу Лиге шампиона.

Годину дана касније, слична прича, само је ривал био Копенхаген. Тада је Милан Павков поставио коначан резултат на Маракани који је гласио 1:1, а у реваншу је после 120 минута, такође било 1:1, а тада је погодио Ричмонд Боаћи. Сви се вероватно и дан данас, напамет, сећамо те чувене пенал серије после које је Црвена звезда прошла у плеј-оф рунду такмичења, након чега је елиминисан Јанг бојс, а екипа Владана Милојевића и другу годину у низу обезбедила групну фазу Лиге шампиона.

Сада, у односу на тад, правило гола у гостима не важи, што још више иде у корист нашег тима. Судећи по томе да су у тиму још увек момци који знају како се игра после 1:1, као што су Бен, Панков, Павков, Борјан и остали, нема дилеме да нас у Тираспољу очекује друго полувреме, како је најавио и Дејан Станковић, а надамо се и трећа срећа и још један позитиван резултат.

The post Звезда зна после 1:1 appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment