Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездаши широм светаКошаркаНајновијеРепрезентација

Одлична партија Николе Ивановића у репрезентацији Црне Горе

Средином јуна месеца као бомба је одјекнула информација да је јадан од најбољих црногорских кошаркаша и доскорашњи играч подгоричке Будућност ВОЛИ Никола Ивановић потписао уговор са Црвеном звездом мтс. Тиме је за нашу екипу отворена летња пијаца, а Ивановић потврђује свој квалитет и у националној селекцији Црне Горе.

На старту друге фазе претквалификација за Мундобаскет који ће се 2023. године одржати у три земље Филипинима, Јапану и Индонезији, репрезентација Црне Горе састала се са изабраном селекцијом Исланда и остварила тријумф резултатом 83:69. У сусрету који је одигран у подгоричкој дворани „Морача“, најбољи у редовима победничке селекције био је управо Никола Ивановић који је забележио 18 поена, пет скокова, једну асистенцију и три украдене лопте. Ивановић је био изузетно прецизан и у шуту пошто је за два поена имао скор 5/7, 1/3 за три поена, а са линије слободних бацања 5/6.

Већ у суботу 14. августа црногорску селекцију очекује дуел са селекцијом Данске, а затим следе поновни дуели са Исландом и Данском. Треба напоменути да се сви мечеви играју у Подгорици, а да ће две најбоље екипе из ове групе обезбедити пласман у главне квалификације. Жреб квалификације за Мундобаскет 2023. одржаће се крајем августа месеца.

Иначе, како јављају црногорски медији Никола Ивановић је током меча у дворани „Морача“ често био вређан од стране домаћих навијача који не могу да му опросте прелазак у редове Црвене звезде.

Повезане вести

Leave a Comment