Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеПрипреме

Пале се мотори на Малом Калемегдану. Крећу припреме кошаркаша

Летња пауза је готова. У понедељак 16. августа кошаркаши Црвене звезде мтс започеће припреме за нову сезону, сезону у којој наш клуб очекују велика искушења.

Тренер Дејан Радоњић на располагању ће имати прилично измењени састав екипе у односу на тим који је претходне сезоне у витрине клуба са Малог Калемегдана донео три трофеја. Клуб су напустили Џордан Лојд који је одмах по окончању сезоне приступио руском Зениту, Диуп Рит који се вратио у Аустралију, Марко Јагодић-Куриџа је нови члан подгоричке Будућност ВОЛИ, Алекса Раданов ће каријеру покушати да надогради у екипи Игокее, Ленгстон Хол је нова узданица турског Башахшехира и Кори Волден који ће поново радити са некадашњим тренером Тринкијеријем у минхенском Бајерну. Са друге стране црвено-бели дрес ће наредне сезоне носити некадашњи играчи подгоричке Будућности Никола Ивановић и Лука Митровић, из атинског Панатинаикоса стигао је Ерон Вајт, Стефан Лазаревић се вратио у клуб у којем је поникао, док је свакако највећу бомбу прелазног рока представљао повратак Николе Калинића који је на Мали Калемегдан стигао из екипе Валенсије. Последње до сада појачање наше екипе договорено је пре само неколико дана, а оно се огледа у лику плејмејкера Нејта Волтерса који се такође враћа у редове црвено-белих. Ту сигурно није и крај појачањима нашег клуба. Како се незванично сазнаје појачања се траже на позицијама „два“ и „пет“, а много тога зависи и од (не)останка камерунског центра Лендрија Ннока за кога се незванично сазнаје да је у овом моменту ближи останку на Малом Калемегдану.

За сада је познато да ће кошаркаши Црвене звезде 11. и 12. септембра учествовати на веома јаком турниру у Минхену на којем ће поред наше екипе и домаћег Бајерна учешће узети и грчки Панатинаикос и италијански Виртус из Болоње. Такође се сазнаје да ће клуб учествовати и на још једном јаком турниру на којем ће учесници бити евролигашке екипе, али за сада детаљи тог турнира нису познати.

Амбиције нашег клуба и у новој сезони су непромењене. Црвено-бели желе да одбране сва три трофеја која су освојена у претходној сезони, а жеља је и да се у евролигашком такмичењу пруже запаженије партије. Треба ипак напоменути да ће наша екипа у предстојећем регионалном такмичењу свакако имати далеко више искушења пошто у такмичење са прилично појачаним екипама улазе и Партизан, Будућност, Морнар, Цедевита Олимпија, Игокеа,… Нова АБА сезона стартује 24. септембра када ће Црвена звезда дочекати екипу Сплита у дворани „Александар Николић“, а седам дана касније стартује и евролигашко такмичење када ће екипа тренера Радоњића гостовати у Истанбулу екипи Фенербахчеа.

Повезане вести

Leave a Comment