Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Вајт: „Узбуђен сам што ћу играти за историјски клуб“

Нови кошаркаш Црвене звезде мтс Ерон Вајт допутовао је јуче у Београд како би се прикључио припремама црвено-белих. Искусни крилни центар је овог лета потписао двогодишњи уговор са шампионом АБА и домаће Супер лиге и требало би да представља велико појачање за тим Дејана Радоњића.

На почетку разговора некадашњи кошаркаш Телеком Бона, Зенита, Жалгириса, миланског Арманија, Иберостар Тенерифа и грчког Панатинаикоса објаснио је зашто је овог лета баш изабрао Црвену звезду и Београд:

– „Био сам слободан играч ово лето и тражио сам клуб који игра у Евролиги, има добре навијаче и да се налази у добром граду. Звезда све то испуњава и узбуђен сам што ћу играти овде“, почео је Вајт за клупску телевизију и потом додао:

– „Био сам у Београду много пута и узбуђен сам што ћу овде сада живети, играти за наше навијаче и историјски клуб.“

Иако није сарађивао са Дејаном Радоњићем, упознат је са његовим радом.

– „Волим да играм за тренера који је такође био и играч, јер они разумеју игру, кроз шта играч пролази… То је добра ствар. Такође, играјући против њега, приметио сам да екипа игра за победу, да играчи морају да играју тимски и на прави начин, а не за себе. Такав сам и ја као играч и верујем да ћемо добро сарађивати. Једва чекам да крену тренинзи, да упознам стручни штаб и играче“, истакао је он.

Незаобилазно питање било је о навијачима. Зна Вајт да су црвено-беле присталице познате као изузетно ватрене, па се радује што ће делити жељу за победом са њима.

– „Био сам на другој страни није уопште лако играти против Звезде. Праве одличну и бучну атмосферу. Веома паметни навијачи, разумеју кошарку и боље да сам сада на њиховој страни. Не могу да дочекам да их видим и надам се да ћемо ове године имати пуну халу и да ћемо побеђивати у што више утакмица“, завршио је Вајт који је у Београд допутовао са породицом, а сви су били у мајицама Црвене звезде, што је побрало многе симпатије навијача.

Повезане вести

Leave a Comment