Moja Crvena Zvezda
Архива

Ramba ne žele u Flamengu. Zvezda ga čeka?

Dejan Rambo Petković - možda ponovo u omiljenom dresu?

Kako prenosi „Mondo“, novi trener brazilskog Flamenga Vanderlej Luksemburgo, neće u novoj sezoni računati na usluge Dejana Ramba Petkovića.

Poslednje vesti iz Brazila govore da se Luksemburgo zahvalio Srbinu na saradnji i da mu je poručio da je slobodan u izboru novog kluba. Ukoliko to Petković uopšte želi u 39. godini života.

Petković ima još godinu dana ugovora sa crveno-crnima iz Rija De Žaneira, ali je pitanje da li će posle svega odlučiti da bude van ekipe čekajući da mu profi ugovor istekne.

Petković je drugi put zaigrao za Flamengo 2009. godine i to na neverovatan način! Zajedno sa Adrijanom, činio je tandem koji je klubu doneo titulu prvaka Brazila, a na 52 utakmice od tada, u Brazilu popularni „Pet“ postigao je 13 golova…

Prvi put, Rambo je za Flamengo igrao od 2000. do 2001. godine, a pre i posle toga promenio je ukupno 17 klubova, u karijeri koja je počela u Radničkom iz Niša, a bila nastavljena u Crvenoj zvezdi, Realu iz Madrida, itd.

Petković je u Brazilu ostavio neizbrisiv trag, a ukoliko posle brisanja sa spiska potrebnih fudbalera u Flamengu odluči da završi karijeru, ostaće upamćen kao igrač koji je postigao najviše „olimpijskih golova“ ikada. Rambo je čak osam puta u karijeri postigao pogodak direktno iz kornera.

Zbog svega što je uradio u Brazilu, imenovan je za počasnog građanina Rija, ispred Marakane stoji zvezda sa njegovim imenom, a pet puta biran je u idealan tim brazilskog šampionata. Samo sa Flamengom osvojio je četiri trofeja.

Narednih dana biće poznato na koji način će Petković prihvatiti odluku da nije poželjan u Flamengu i da li će možda odlučiti da završi karijeru, a tada bi mu (bilo je najava i ranije) možda bila otvorena vrata Crvene zvezde, u kojoj bi mogao da dobije funkciju.

Rambo Petković se trenutno nalazi u Beogradu, a put u Brazil planiran je nakon Božićnih praznika.

Повезане вести