Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЗвездине легендеИсторијаНајновијеФудбал

Сећање на Милорада Мишу Павића

Данас се навршава 16 година откако нас је напустио легендарни, трофејни тренер нашег клуба Милорад Павић.

Први је међу Звездиним тренерима који је успео да обједини титулу првака са пехаром освајача Купа – и то два пута, 1959. и 1964. године!

Миша Павић је истински познавао Звезду – носио је њен дрес, а по окончању играчке каријере остаће упамћен по томе што је био први координатор Звездине Омладинске школе, а под његовим окриљем стасала је једна од најталентованијих јуниорских генерација у историји клуба предвођена, касније другом Звездином звездом Драгославом Шекуларцем!

Милорад Миша Павић рођен је у Ваљеву 11. новембра 1921. године. Током играчке каријере наступао је за Ваљево СК и Црвену звезду, а по окончању играчке каријере посветио се тренерком позиву и поред нашег клуба предводио је Стандард из Лијежа, Бриж, Атлетик Билбао, Бенфику, Малагу, Руан, Војводину, Спортинг из Лисабона, Селту и Еспањол. Тренерску каријеру окончао је 1988. године као тренер Стандарда из Лијежа. Поред три првенства и три национална купа, са Црвеном звездом је освојио и Дунавски куп 1958. године, а освојио је са Бенфиком првенство Португала, док је са Стандардом освојио два куп трофеја у Белгији, са Атлетик Билбаом је освојио куп трофеј у Шпанији, а Селту је 1982. године увео у елитни ранг шпанског фудбала.

Преминуо је 16. августа 2005. године у Ваљеву.

Повезане вести

Leave a Comment