Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуЗвездаши широм светаКошаркаНајновијеТрансфери

Некадашњи кошаркаш Звезде појачава подгоричку Будућност

Половином месеца јуна две трансфер бомбе одјекнуле су регионалном кошарком. Из редова подгоричке Будућности на Мали Калемегдан стигли су црногорски репрезентативац Никола Ивановић, као некадашњи капитен нашег клуба Лука Митровић. На наведене трансфера убрзо је одговорио и шампион Црне Горе који је у своје редове довео доскорашњег кошаркаша Црвене звезде Марка Јагодић-Куриџу, али како се сазнаје ту неће бити и крај трансфера некадашњих кошаркаша клуба са Малог Калемегдана у редове подгоричког клуба.

Како преноси грчки новинар Христос Харпидис и портал „totalbasket.gr“ нови члан Будућности из Подгорице постаће Џони Ли О`Брајант који је један део претходне сезоне провео у дресу Црвене звезде. О`Брајант је на Мали Калемегдан стигао из редова руске Локомотиве Кубан на инсистирање тадашњег тренера Саше Обрадовића. Међутим, приметно је било да су се његовим доласком односи у екипи пореметили и екипа је направила серију лоших резултата. То је довело до промене тренера, а О`Брајант је након финалног турнира Купа Радивоја Кораћа напустио екипу и поред запаженог учинка током националног купа који су наши кошаркаши иако десетковани успели да освоје.

О`Брајант је у црвено-белом дресу одиграо укупно 27 мечева и био стрелац 302 поена. У Евролиги је на 16 мечева забележио 180 поена, у регоналном АБА такмичењу на осам мечева био је стрелац 87 поена, док је у националном купу на три сусрета забележио укупно 35 поена.

По одласку са Малог Калемегдана носио је дрес Турк Телекома из Анкаре.

Повезане вести

Leave a Comment