Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Позиви за Гордића и Ераковића

Селектор репрезентације Србије до 21 године упутио је позив нашем чувару мреже Милошу Гордићу за предстојеће квалификационе сусрете са Украјином и Македонијом, док ће Страхиња Ераковић наступати за селекцију до 20 година која ће одмерити снаге у пријатељској утакмици са Италијом.

Гордић је рођен 2000. године и стасао је у нашој фабрици талената, а након позајмице у Мачви, стигао је и да дебитује за сениорски тим Црвене звезде, на утакмици против Спартака, и уз то је успео да сачува мрежу. Прошле сезоне се етаблирао као један од најталентованијих чувара мреже у Суперлиги, а уједно је дебитовао и за сениорски тим Србије почетком 2021. године у мечу са Панамом када је ушао у игру пред крај меча. Прошао је све млађе категорије репрезентације Србије, а два пута је чувао мрежу селекције до 21 године, којој ће се сада одазвати

Позив је стигао и за Страхињу Ераковића који се прикључио репрезентацији Србије до 20 година, а та селекција ће снагу одмерити са Италијом у пријатељском мечу. Талентовани дефанзивац се опоравио од повреде и полако се враћа у препознатљиву форму, а и он је прошао све млађе категорије репрезентације, као и Црвене звезде и био капитен генерације дечака рођених 2001. године.

Такође, и девет дечака одазваће се омладинској репрезентацији наше земље поводом турнира „Стеван Вилотић Ћеле“, то су: Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Никола Станковић, Никола Кнежевић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матија Глушчевић и Марко Лазетић.

The post Позиви за Гордића и Ераковића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment