Moja Crvena Zvezda
Архива

Nimburk ponovo slavio u Pioniru pred 6000 navijača

Nedović uz Janga jedina svetla tačka u porazu od Nimburka

Tradicija u duelima između Crvene zvezde i Nimburka je nastavljena. Večerašnji susret u Pioniru je bio treći ove dve ekipe u Beogradu i treći put su slavili Česi. Prethodna dva susreta odigrana su u okviru ULEB kupa, a Česi su uvek ubedljivo slavili u Beogradu.

Crvena zvezda : Nimburk  82:99 (22:29, 15:25, 23:26, 22:19)

Ponovo se u Pioniru okupilo preko 6.000 navijača, ali ni oni ovaj put nisu uspeli da pomognu našim košarkašima da nastave uspešnu seriju sa kraja prethodne godine. Crveno-beli nisu imali rešenje za Čestera Simonsa koji je postigao 25 poena uz šut za tri poena od 60%. Takođe nezadrživi u češkoj ekipi bili su i Pumprla sa 19, Nisim sa 16 i Sokolovski sa 12 poena. U redovima Nimburka nastupio je i doskorašnji centar Crvene zvezde Vladimir Štimac koji je za 16 minuta provedenih u igri postigao 10 poena i ostvario 7 skokova.

U našoj ekipi istakao se Nedović sa 18 poena, Jang je postigao 17, a Nikolić 13 poena. I njih trojica su jedini sa dvocifrenim učinkom. U strelce su se još upisivali Majls i Subotić po 8, Drča 5, Marš i Milošević 4, Radosavljević 3, a Cvetković 2 poena. U listu strelaca nisu se upisali Balaban i debitant Lešić.

Nakon ovog susreta crveno-beli imaju učinak od 4 pobede i 10 poraza i i dalje se nalaze na poslednjoj poziciji NLB lige. U narednom 15. kolu u Pionir stiže podgorička Budućnost trenutni lider jadranskog karavana.

Повезане вести

2 comments

Comments are closed.