Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Рапорт Дејана Радоњића пред старт сезоне

Екипа Црвене звезде се налази у припремном периоду пред почетак врло важне сезоне, тренер наших кошаркаша се осврнуо на до сада урађено и очекивања од сезоне пред нама. 

Тестове, прегледе и рад у теретани, Црвена звезда је 21. јула заменила организованим тренинзима.

Од првог дана ту су Ерон Вајт, Никола Калинић, Лука Митровић, Стефан Лазаревић, Алекса Ускоковић, Дејан Давидовац, Бранко Лазић, Огњен ДобрићМарко Симоновић и Огњен Кузмић.

По завршетку обавеза у државном тиму Црне Горе придружио се Никола Ивановић, а за њим и Остин Холинс који је последњи потписао уговор.

Дакле, иза црвено-белих је већ доста рада и идеалан тренутак да Дејана Радоњића питамо, да ли је задовољан урађеним.

– Урадили смо све што смо планирали и стари се одвијају очекиваним току за овај период. Чекамо да нам се прикључи и Нејт Волтерс кога у среду очекујемо у Београду. Осим ситних повреда, све остало је нормално за овај тренутак и процес рада – рекао је стратег црвено-белих на почетку разговора.

Овога лета стигло је осморица новајлија, од чега је половина већ били део Црвене звезде. Иако то више нису исти играчи који су у првом мандату били део трофејног клуба, ипак одлично знају средину, очекивања, али и захтеве стручног штаба на челу са Радоњићем. А, нема дилеме да ће то убрзати процес уклапање и стварање тимског духа.

ДОБРИЋ ПАУЗИРА

Списак играча у тренажном процесу од недавно је краћи за Огњен Добрића. На питање какав је његов статус, Радоњић је рекао:

– Добрић је већ пар дана ван тренажног процеса, у питању је повреда коју вуче већ неко време, појавила се одређена реакција и желимо то да потпуно санирамо како бисмо га имали спремног и здравог за рад и почетак сезоне.

– Од почетка селекције смо били свесни да морамо да направимо много промена и да због тога у процесу избора играча треба да будемо веома пажљиви, водећи рачуна о многим сегментима. Сигурно да нам доста значи што велики број њих има богату историју боравка и рада у Црвеној звезди. Ефекти тога се виде од првог дана и радимо у веома доброј атмосфери. Баш како смо се надали и очекивали.

До почетка сезоне и меча са Сплитом, а потом и гостовања Фенербахчеу, остало је мање од месец дана. Док навијачи нестрпљиво трљају руке, сви клубови би се много комотније осећала да постоји још простора за тренинге.

– Много тога треба урадити, а са друге стране, имали смо и то временско ограничење дужине припрема, као последица договора између Синдиката играча и Евролиге. Смањен је број радних дана и сваки тренинг је драгоцен. Морали смо да се адаптирамо и да из сваког дана извучемо максиму. У свему томе, добар амбијент који имамо, још више добија на значају.

На листи пријатељских утакмица Црвене звезде, тренутно се налази пет ривала. Први тест имаће у уторка (31. августа) против ФМП-а, два дана касније (2. септембра), играће против Мега Баскета, а она 7. септембра против румунске Ореаде.

Најтеже провере Црвена звезда ће имати на турниру у Минхену, где ће 11. септембра (15) у полуфиналу играти против Панатинаикоса, а затим дан касније, у зависности од резултата, против Бајерна или Виртуса.

– Осим већ договорених, планирамо још неколико утакмица које ће нам доста значити да видимо где се налазимо и проверимо како одређене ствари функционишу. Односно, да видимо како је екипа прихватила захтеве и да одредимо правце и приоритете у даљем раду. У тим првим утакмицама нећемо моћи да рачунамо на повређеног Огњена Добрића и Нејта Волтерса коме ће требати времена да се уклопи. Али, надамо се да све то неће оставити последице, као и да ћемо почетак сезоне дочекати у најјачем саставу и задовољни урађеним у припремном периоду – истакао је Дејан Радоњић.

ИЗБОР ЦЕНТАРА ПРИЛИЧНО МАЛИ

Црвена звезда је још увек веома активна на тржишта са циљем да појача центарску линију, чиме ће селекција екипе бити завршена.

– Тражимо играча који ће моћи да помогне тиму. Надам се да ћемо га ускоро пронаћи иако је избор прилично мали. Због веома тешког распоред, од самог старта, немамо могућност да у сезону уђемо без решеног питања центра. У првих седам утакмица Евролиге, чак пет гостујемо, што уз искушења у АБА лиги, не оставља простора са превелико чекање. У сваком случају, надам се да ћемо питање центра решити што пре – поручио је Радоњић.

Повезане вести

3 comments

MILOS RANKOVIC авг 28, 2021 at 19:38

BRATE RADONJICU PUNA PODRSKA U SLEDECOJ SEZONI,I DOVEDINAM JOVICA I CENTRA,TANKO SMO NA PLEJU SA VOLTERSOM I IVANOVICEM,SA JOVICEM I CENTROM DAL BIO MONRO ILI LESOR NIJE DALEKO F8,ALI TO NAS NEZANIMA VISE OD ABA LIGE,HOCEMO TITULU SAMO DA DOKAZEMO DA JE ZVEZDA BOG U REGIONU,A I OVO SMEM DA KAZEM DA SI TI BOLJI TRENER OD OVOG NAPALJENKA,KOGA JE ON TRENIRAO I KOLIKI SU BILI BUDZETI I TI BI UZEO EVRO LIGE I OSTALO,PUNA PODRSKA RADONJICU

Reply
Nenad Popovic авг 29, 2021 at 02:01

Brate Ranko, potpuno se slazem sa svime što si napisao. Centar fali, a za Jovića nisam siguran. Priča se da mu je karijera pod znakom pitanja. Daj Bože da nije tako, dobar je dečko. Ja lično ne tugujem puno za Nokom, čak mislim da je Lesor bolja opcija. Za Monroa, ne znam, mislim da je dosta spor.. A što se tiče našeg
Deje, dozivotni ugovor. Bolji je od „Rumenog“… Pitajte Moku Slavnića za takozvanog Žoca, pa da čujete šta će reći. Čovek je Talija, ali sa velikim budzetima, njegovo vreme je prošlo, Deja će ga nadam se poslati u Rumuniju, baš kao i onog padavičara pre njega. Pozrav!

Reply
MILOS RANKOVIC авг 29, 2021 at 12:15

BRATE NENADE NIJE NAMA GLAVNI NEPRIJATELJ GROBLJE,NEGO NIKO DRUGI NEGO SASA OBRADOVIC,SRCE ME BOLI KAD SAM CUO COVICA STA JE OBRADOVIC URADIO U ZVEZDI,UZEO 645 000 DOLARA ZA MANJE OD CETRI MESECA,DA LI IMAS DUSE SASA,NE DA SI ZAVRSIO SA ZVEZDOM NEGO I SA BEOGRADOM,JA SAM SE ZAKLEO GDE GOD TE VIDEO PRICACU TI TAKVE RECI DA NECES ZNATI GDE SI,NARAVNO NEGDE NA OTVORENOM ILI U HALI OTVORENO CU PRICI I RECI STA MISLIM O TEBI,RECU SAMO JEDNO IMA BOGA,BOG TE JE VEC STIGAO

Reply

Leave a Comment