Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Милошевић: Да наметнемо свој ритам

Црвена звезда наставља првенствену трку, а сутра од 19 часова ће гостовати Чукаричком. Очекивања уочи те утакмице изнео је помоћни тренер црвено-белих Небојша Милошевић.

Ово је наша 12.такмичарска утакмица уз ону одложену утакмицу са Радником. Против Чукаричког завршавамо први овосезонски циклус и то са утакмицом против врло квалитетног ривала. Познато је како је Чукарички позициониран у српском фудбалу претходних година. Ми излазимо из квалификационих европских утакмица, после успешног пласмана у Лигу Европе. Јуче смо имали дан опоравка, а након тога смо увелико почели са припремом за меч са Чукаричким. Имамо здравствени билтен који је након 12 одиграних утакмица сасвим коректан. Није идеалан због повреда Дегенека и Драговића. Њих двојица су показали емоцију и поштен однос према Црвеној звезди. Велики посао је одрадио медицински део стручног штаба који се бави рехабилитацијом и они су успели да одиграју утакмицу са Клужом. Фалко је тренирао индивидуално у претходном периоду. Јуче је имао специфичан тренинг и видећемо да ли је способан да одговори такмичарским захтевима. Важно је да играчи буду максимално спремни за све изазове, а Чукарички то свакако јесте. Поштујемо их, ове године су имали промену шефа стручног штаба и то доноси једну нову енергију. Саша Илић је легенда српског фудбала и он је сигурно унео дозу спортске дрскости, тако да ће они сигурно против нас бити додатно мотивисани да пруже свој максимум. Уз поштовање противнику, имамо наш циљ. У узлазној смо форми, са ентузијазмом, позитивном енергијом дочекујемо сутрашњи дуел и уверени смо да ћемо освојити три бода – рекао је Милошевић.

Милошевић је прокоментарисао жреб и противнике Црвене звезде у Лиги Европе.

– Жреб не може да се бира. Увек после извлачења има коментара да ли је могло боље или горе, да ли је добро или лоше. Можда широј јавности противници нису по имену најатрактивнији и сигурно је било медијски интересантнијих клубова. Међутим, Брага, Лудогорец и Мидтјиланд су такмичарски оријентисане екипе са својим стилом игре. Долазе из различитих поднебља, култура и фудбалских филозофија. Те утакмице изискују темељну припрему јер свако од њих појединачно има огроман квалитет, као уосталом и ми, због чега се и налазимо у групној фази Лиге Европе. Радујемо се том изазову и надам се да ћемо успети да наметнемо наше квалитете. Црвена звезда хоће увек да покаже моћ и квалитет, а тако ће бити и овог пута јер тежимо високим циљевима. Драго нам је што смо део Европе, где је Звезди и место. Идемо из утакмице у утакмицу и желимо да дочекамо пролеће у Европи.

Помоћни тренер црвено-белих је истакао да је Чукарички изузетно квалитетан супарник.

– На Бановом Брду треба да покажемо тактичку зрелост и стабилност, и да демонстрирамо квалитет. Да на ентузијазам и мотив младе екипе Чукаричког одговоримо жељом и хтењем и да завршимо овај први циклус на прави начин. Доцић је један од најбитнијих играча у њиховом тиму. Та вертикала Шапић-Доцић-Кајевић, а у последње време и Јовановић, носи тај тим. Поред њих, увек има младих играча који имају неспорни квалитет и таленат. Пуни су спортске дрскости и брзине кроз фреквенцију и динамику, као и транзицији у промени поседа лопте код Савића и Јанковића, а исто тако и у средини терена код Ковача и Лукића. Цео тим зна шта хоће и најозбиљније се за то спремамо. Очекујем занимљиву и квалитетну утакмицу.

Милошевић је нагласио да су сви бонус играчи у конкуренцији за састав.

– Такмичарски период се овде паузира, имаћемо мало времена да се одморимо и допунимо енергију. Од бонус играча имамо Крстовића, Гордића, Ераковића, Станића, као и Лазетића и Станковића. Свако од њих напорно ради и чека своју прилику. Одлука о конкретној позицији зависи од модела игре који желимо, тако да ће данас после тренинга шеф стручног штаба саопштити одлуку.

Помоћник у нашем стручном штабу се осврнуо и на Сашу Илића који је однедавно преузео Чукарички.

Српском фудбалу су потребна велика имена. Дејан Станковић је огромно име у нашем клубу, као и Ненад Милијаш који оставља печат у тренерском смислу. Тако исто и Саша Илић који је доста дао нашем фудбалу и он сигурно има амбиције да направи успешну тренерску каријеру, а Чукарички је један од интересантнијих клубова у нашем првенству – подвукао је Милошевић.

The post Милошевић: Да наметнемо свој ритам appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment