Moja Crvena Zvezda
АнализеДомаћа такмичењаКошарка

Финале Купа Радивоја Кораћа: Црвена звезда ДИВА – Партизан МТС

Након два месеца, љубитељи кошарке и спорта уопште, имаће прилику да поново гледају вечити кошаркашки дерби. Тада је мање популаран тим са Топчидера славио релативно убедљиво, али, чини се, натерао Звезду да ради најјаче што може и исправи све недостатке у својој игри. Управо тај меч био је прекретница, па сада Звезда игра као сасвим друга екипа, у великој форми, па у овој години ниже победе. Разлика је то што црвено и црно-бели овога пута неће играти у Пиониру, већ и нишкој хали „Чаир“, где ће се састати финалу националног купа.

Након дуго времена, чини се да нас чека неизвестан дерби, у којем је тешко истаћи ко је изразити фаворит. Партизан свакако има велико искуство, неколико играча који иза себе имају бројна финала и трофеје. Ту је и неколико репрезентативаца, сјајних шутера. Управо то је оно што би могло да их издвоји као фаворите за тријумф.

Са друге стране, млада Звездина екипа у овом мечу нема шта да изгуби. Предвођени великим Светиславом Пешићем, са навијачима иза себе и у сјајној форми, Звезда жели да покуша да пружи велики отпор вечитом ривалу и победи у дербију после неколико сушних година.

Обе екипе су до финала дошле без већих проблема. Партизан је био веома убедљив, па су и Мега и Раднички испраћени са преко 20 поена предности. Ипак, оно што је чињеница, јесте да су црно-бели у мечу против Радничког у тренуцима када се резултат ломио били „погурани“ са 6 узастопних слободних бацања и лоптом са стране, уз искључење Муте Николића, што је свакако допринело да резултат буде овако висок. Видећемо какав ће критеријум бити у вечерашњем финалу.

Црвена звезда, са друге стране, показала је неке недостатке, који би морали бити уклоњени, уколико Пешићева екипа жели до трофеја. У оба меча, Звезда је фуриозно кренула, против Хемофарма чак стигла до невероватних +29 у првих 17 минута, али је онда уследио невероватан пад. Вршчани су стигли до -4 пред сам крај и веома је мало фалило да се уђе у неизвесну завршницу. Нешто слично се десило и против Радничког, али је захваљујући сувом квалитету Звезда дошла до рутинске двоцифрене победе у финишу.

Вероватно најбољи играч Звезде на овом турниру је млади Андреја Милутиновић, који је сјајно одиграо прва два меча, а раме уз раме му је крилни центар Бојан Суботић. Ипак, у оваквој утакмици доста треба очекивати од оних најискуснијих, Бојана и Петра ПоповићаМилета Илића, али и Омара Томаса. Чини се да ће посебно бити битан учинак центарске линије, јер је Партизан, као и претходних година најјачи на овој позицији. Што се спољне линије тиче, изненађење би могао да буде разиграни Бранко Лазић, уз, у дербијима увек мотивисаног Немању Недовића. Од Томаса се мора очекивати добра партија, ако се у обзир узме његово искуство и квалитет.

Рашко Катић и Радуљица уз Мачванову помоћ са четворке су били одлични у прва два меча и сигурно је да је Кари Пешић посебну пажњу обратио на одбрану од ове тројке. Свакако треба издвојити и сјајне шутере, Анђушића, Бертранса, Милосављевића, Чакаревића, Лучића, те искусне Кецмана и Божића. Новајлија Џејмс показао је против Радничког да је одличан играч и би могао да представља велико појачање за црно-беле, али баш чињеница да је тек стигао може утицати на његову игру. Чини се да Партизан нема изразитог лидера, као што је то био случај претходних година, али их краси разноврсност у оба правца игре и дуга клупа.

Можда и жешћа битка него на терену водиће се на трибинама нишке хале. И једни и други навијачи стигли су у Ниш и желе да буду шести играч своје екипе. Чини се да је борба на трибинама далеко извеснија од оне на терену, па остаје нада да ће Делије успети да поведу црвено-беле до тријумфа.

Делије у Нишу

Меч почиње у 20:30.

 

Може ли Звезда до трофеја?

Повезане вести

20 comments

aleksa феб 19, 2012 at 18:43

Jel to pretnja?

Reply
dejo феб 19, 2012 at 14:29

Meni najteze pada to sto oni kada igraju protiv nas pocnu nenormalno da pogadjaju da i nogom pokusaju uslo bi

Reply
jebi Zvezdo glupe grobare... феб 19, 2012 at 16:02

samo u pioniru ih je kenjalo , i to bez Delija… na strani oni nemaju veze , sve porazi i nikakva igra, samo mi da odigramo cvrsto odbranu na igraca.. a u napadu da nas prati sreca.. i pobeda je Zvezdina, a sudije i njihova uprava lopovska neka se pripazi obracuna sa Delijama, bojkot je prestao.. znamo gde ko zivi i kuda se krece.

Reply
stefan феб 19, 2012 at 13:43

REalno imaju jacu ekipu ..e sad ..plus sudije..sto kaze igor nadam se da gresi…ali videcemo!!! MI imamo Pesica ako tomas i popovici odigraju dobro plus milutinovic i nedovic bice dobro….sve u svemu vazno je da se momci ne predaju i ako sudije budu za njih..nek igraju do kraja do zadnje sekunde….rad se uvek isplati…!!! Bice ovo zanimljiv derbi prstace na sve strane !!

Reply
aleksa феб 19, 2012 at 13:20

Bojim se dase dzaba nadamo jer mi protiv sudija nemozemo.Daj boze da tomas poludi ida da 20-30 poena

Reply
Pol Gaskojn феб 19, 2012 at 12:50

Samo hrabro!Zvezdo zgazi ih sve

Reply
Dejan Zvezdas Ivanjica феб 19, 2012 at 11:59

Iskren da budem ne verujem da cemo moci da se suprostavimo Partizanu…prvi razlog je sto oni kao i u fudbalu i vaterpolu imaju tu pobednicku naviku protiv nas,i veliko samopouzdanje…drugi razlog je to sto nam rade sudije…treci razlog je sto za razliku od nas znaju da igraju ovakve utakmice…

Reply
Delija Brate феб 19, 2012 at 16:50

Pa da,tako nekako.Ali vjeruj!Vjera je najvažnija!

Reply
Raka Delija феб 19, 2012 at 11:54

Ne znam šta pametnije da kažem pred put u Čair nego,SREĆNO MOMCI,SAMO HRABRO PA DA SLAVIMO NOĆAS!!!

Reply
Igor феб 19, 2012 at 11:39

Igracemo protiv mnogo iskusnije ekipe koja zna da igra ovakve utakmice + igracemo protiv sudija koji ce ih pogurati kad god bude trebalo. Nije lose mozda odigrati na utakmici da ce Pesic biti iskljucen jer se nece moci trpeti sudjenje koje cemo veceras videti. Cinjenica je da drzavni projekat ne moze izgubiti trofej u domacoj ligi, a narocito ne od najveceg rivala…bice tu tehnickih gresaka sviranja smesnih faulova, onako na kvarnjaka ce navlaciti ceo mec za Partizan, a ako bude trebalo u finisu sudice i nemoguce za njih. Ja vas samo pripremam nadam se da cu se prevariti ali to je nesto sto ja ocekujem, pobedice ponovo prvljavo i podmuklo na njihov nacin uz pomoc ljudi u crnom koji ne smeju da se zamere Danilovicu i kompaniji jer njihov hleb jedu. Dzaba se nadamo.

Reply
Gile delija феб 19, 2012 at 11:37

Danas su stvarno GOTOVI.
Bice ludo veselje u „NIS“

Reply
aikido феб 19, 2012 at 13:10

teško,brate,teško…pročitaj šta je napisao Igor pa će ti sve biti jasno..u redu je nadati se,jer jednom moramo dobiti ali biće nemoguće…ja ću opet bilježiti ključne momente na meču…

Reply
Gile delija феб 19, 2012 at 13:44

Brate valjda ce i nas jednom Bog pogledati i nece dozvoliti antihristima i mafiji u crnom da sve resavaju u nasem sportu i to sve na nasu stetu.

Reply
aikido феб 19, 2012 at 18:05

daće Bog,ali….

Reply
zvezdaš-rajvoSa феб 19, 2012 at 10:45

Samo ću reći ako nam uđu u ritam trčanja i brzih napada, gotovi su. Pešić veoma lako moze da nadmudri onog njihovog trenera, jer ima neuporedivo vise iskustva u ovakvim mecevima. Za pobedu je potrebno da eksplodiraju Tomas, oba Popovica i Milutinovic. Srećno nam večeras pa šta bude…

Reply
bazinga феб 19, 2012 at 11:30

ALE ALE ALE OO GROBARE DA KARAMOO !

Reply
DELIJA феб 19, 2012 at 10:39

DELIJE svi veceras u cair da razvalimo groblje i u navijanju i basketu!!! Mora da grmi od prvog do zadnjeg minuta!!! Samo tako momci mogu dao trofeja!!!

Reply
czv czv czv феб 19, 2012 at 10:36

u koliko se sati igra?

Reply
Александар феб 19, 2012 at 10:50

Пише у тексту.

Reply
Dragon феб 19, 2012 at 10:14

…Verujemo da može…idemooooo svim snagama… 🙂

Reply

Leave a Comment