Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеПрипремеРукомет

Рукометаши други на 9. Меморијалном турниру „Никола Јевремовић-Гужва“

У финалу 9. Меморијалног рукометног турнира „Никола Јевремовић-Гужва“ који је одигран у ваљевској дворани „Валис“, рукометаши Црвене звезде састали су се са екипом шабачке Металопластике. Након велике борбе искуснија екипа некадашњег европског шампиона можда и очекивано остварила је заслужени тријумф.

Металопластила Шабац – Црвена звезда Грунфос 35:30 (18:14)

У сусрету две екипе које до сада имају по три освојена трофеја на овом престижном меморијалном турниру, славила је екипа која у овом моменту уз новосадску Војводину чини сам врх српског клупског рукомета. Пулени тренера Жикице Милосављевића након тријумфа над „вечитим ривалом“ Партизаном у полуфиналу резултатом 34:33, нису могли да понове успех и против шабачке екипе, али свакако нико у редовима наше екипе не може бити незадовољан оствареним.

Металопластика је боље почела меч, повела 2:5, али је Звезда брзо одговорила, заиграла брже и преокренула резултат у своју корист, 7:5. Имали су напад изабраници Жикица Милосављевића за 8:5, нису успели да га реализују, уследила је грешка у додавању, Металопластика се вратила у меч (10:10) предвођена Миловановићем, а Звезда је скупо платила пад концентрације јер у последњих пет секунди примила два гола за 14:18 на крају полувремена.

У другом полувремену Металопластика је брзо створила велику разлику, коју је контролисала преко Миловановића и Атанасијевића, а у неколико наврата су успели да смање минус црвено-бели, и поред грешака у нападу. На крају, победа Шапчана за трофеј, 30:35.
Поново је најефикаснији у Црвеној звезди био Лука Кикановић са 5 голова, по четири пута су прецизни били Лојаничић, Атанасов и Симић.

Црвена звезда Грунфос: Ђуровић 2, Лојаничић 4, Кикановић 5, Стевовић, Шљукић 1, Атанасов 4, Лаковић 2(1), Јовић 1, Маринковић 1, Мајес 1, Јелић, Петровић, Вучићевић, Матичић 3(2), Симић 4, Благојевић 1, Брети, Алавања 1. Тренер: Жикица Милосављевић.

Рукометаш Црвене звезде Лука Кикановић са 12 постигнутих погодака поделио је признање за најбољег стрелца турнира.

У борби за треће место Партизан је савладао домаћина ОРК Металац из Ваљева резултатом 33:23.

Повезане вести

Leave a Comment