Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМлађе категоријеНајновијеОдбојка

Јуниорке победом завршиле учешће на турниру на Палама

Женска јуниорска селекција ОК Црвена звезда остварила је једну победу и два пораза на Меморијалном турниру “Веселинка Слијепчевић Обрадовић” на Палама, у конкуренцији сениорских екипа ОК Јахорина, ОК Бимал Јединство и ЖОК Лука Бар.

Црвено-беле су у првом мечу, у суботу, поражене од домаћина ОК Јахорина после велике борбе (1:2), да би шампион БиХ Бимал Јединство славило у другом мечу (0:2). У недељу су изабранице Огњена Булића оствариле тријумф над екипом Лука Бар, шампионом Црне Горе – 2:1.

Са максималним билансом из три утакмица, победник турнира је Бимал Јединство из Брчког, следе по пласману Лука Бар, Јахорина и Црвена звезда са идентичним учинком од једне победе и два пораза.

Тренер Огњен Булић је истакао да је екипа током турнира показала напредак, у дуелима са екипама које имају искуство играња и европских утакмица.

На турнир смо дошли да проверимо јуниорску селекцију у конкуренцији сениорки, да видимо где смо. Прву утакмицу против домаћина турнира, ОК Јахорина, лоше смо започели услед страха и треме играчица. Поправили смо игру током утакмице, како је одмицала, половином другог сета преузели и иницијативу, наметнули свој ритам. Ушли смо у трећи сет и само нашим грешкама смо дозволили да будемо поражени. У другој утакмици смо одмерили снаге против најјачег противника на турниру и првака БиХ, Бимал Јединство из Брчког. Девојке су у другом сету пружиле јак отпор, освојили смо 21 поен.

У последњем мечу на турниру против шампиона Црне Горе, Лука Бар, који је узео сет Бимал Јединству и био испред нас, по мом мишљењу смо одиграли најбоље и успели да решимо меч у своју корист, иако смо губили у трећем сету 12:10. Видео се напредак наше екипе од првог до последњег меча, и на техничко-тактичком и на менталном плану, због чега смо и дошли на турнир. Да напредујемо као екипа, првенствено, као и индивидуално, што се видело на примеру Анице Нинчић, Сање Перовић и Анђеле Шојић током турнира. Остаје жал за првом утакмицом, у резултатском смислу, али имамо времена да исправимо грешке и још више напредујемо. Захваљујемо се екипи ОК Јахорина на гостопримству.

Јуниорска селекција је на турниру на Палама наступила у саставу: Аница Нинчић либеро, техничари Невена Стојић, Елена Станковић, примачи Ана Радовановић, Сања Перовић, Сташа Стаменковић, Тања Перић. средњи блокери Анђела Гњидић, Андреа Јањић, Петра Јунис и коректори Марија Младеновић и Анђела Шојић. Тренер: Огњен Булић, координатор: Алма Бешлагић Добричанин.

Сезона у конкуренцији јуниорски стартује половином октобра.

The post Јуниорке победом завршиле учешће на турниру на Палама appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment