Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеРепрезентацијаФудбал

Учинак Звездиних репрезентативаца

Црвена звезда је током паузе имала чак девет првотимаца који су бранили боје својих националних тимова у сениорској и младој селекцији.

Пет првотимаца нашег клуба је наступало за А селекције својих држава, а ради се о капитену Милану Борјану, штоперима Александру Драговићу и Милошу Дегенеку, као и редовним представницима Габона и Коморских острва, Гелору Канги и Ел Фарду Бену. Осим у А селекцијама, Црвена звезда је имала представнике и у репрезентацијама У21, У20 и У19. Милош Гордић бранио је боје Србије у младој репрезентацији, Страхиња Ераковић је био део националног тима до 20 година, док су Лазетић и Станковић наступали за националну селекцију у узрасту до 19 година.

Капитен Милан Борјан је бранио на сва три меча репрезентације Канаде, која је у склопу квалификација за Светско првенство играла против Хондураса, САД-а и Ел Салвадора. У прва два дуела против Хондураса и САД-а резултат је био нерешен (1:1), док су у последњем мечу савладали екипу Салвадора (3:0), а наш капитен је успео да сачува мрежу свог тима. Дефанзивац Милош Дегенек је добио позив селектора Аустралије за две утакмице квалификација за Светско првенство, али није забележио наступ на мечевима које је Аустралија одиграла потив Кине и Вијетнама. Стандардни репрезентативац Аустрије такође је био део националног тима у три утакмице квалификација зе предстојеће Светско првенство и забележио два наступа. Пропустио је Драговић први меч против Молдавије у којем је његов тим славио (2:0), док је против Израела одиграо прво полувреме, а репрезентација Аустрије је поражена на гостујућем терену (2:5). У последњем мечу против Шкотске штопер нашег тима је био на терену свих 90 минута, а његов национални тим је поражен минималним резултатом.

Ел Фарду Бен који наступа за репрезентацију Коморских острва је бранио боје А селекције своје државе у пријатељским мечевима, будући да његов тим неће бити део Светског првенства у Катару. Два пријатељска дуела одиграо је Бен, у првом против Сејшела првотимац нашег клуба је у игру ушао у 56. минуту, али је изузетно брзо стигао до хет-трика, а меч је завршен резултатом 7:1. Други дуел одигран је против Бурундија, а Бен је је овог пута на терену провео свих 90 минута и славио са својим тимом минималним резултатом. Везни фудбалер нашег клуба Гелор Канга био је део националне селекције Габона у квалификационим мечевима за Светско првенство. Репрезентација Габона одмерила је снаге са Либијом и Египтом, у првом мечу је доживела пораз (1:2), док је у другом резултат био нерешен (1:1). Гелор канга је у првом мечу провео свих 90 минута на терену, док је против Египта изашао из игре у 67. минуту.

Првотимци Црвене звезде су били део и млађих националних селекција. Милош Гордић је сачувао мрежу на обе утакмице квалификација за Европско првенство. У првом мечу против Украјине је наш тим славио резултатом 1:0, док се утакмица против Северне Македоније завршила без голова, а Гордић је уписао максималну минутажу. Страхиња Ераковић је бранио боје националног тима Србије у пријатељској утакмици против Италије, који је завршена победом репрезентације Србије од 1:0, а млади штопер нашег тима је провео на терену свих 90 минута. У омладинској селекцији националног тима Србије такође је било Звездине деце, а првотимци нашег клуба Марко Лазетић и Никола Станковић су бранили боје боје Србије у оквиру турнира “Стеван Вилотић – Ћеле”. Одиграна су три меча и остварене три победе, редом су побеђивани Азербејџан, Црна Гора и Мађарска, а репрезентацији Србије је заслужено припао трофеј. За најбољег младог играча турнира проглашен је нападач нашег клуба Марко Лазетић.

Такође, и наши позајмљени играчи су имали запажену улогу у репрезентативним селекцијама, то су: Ричард Одада (сениорски тим Кеније), Андрија Катић, Владимир Лучић и Андрија Радуловић (У20 тим Србије), Марко Ћопић, Урош Лазић, Стефан Деспотовски, Никола Кнежевић, Никола Митуљикић, Јован Митуљикић, Матија Глушчевић (У19 тим Србије).

The post Учинак Звездиних репрезентативаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment