Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеОсталоСтони тенис

Стонотениска суперлигашка такмичење биће никада јача и занимљивија

До старта нове стонотениске Супер лиге Србије како у конкуренцији дама, тако и у конкуренцији мушкараца остало је тачно месец дана. СТК Црвена звезда је у претходној 2020/21 сезони остварила велике успехе. Мушка екипа се окитила јубиларном 10. шампионском титулом у историји клуба, док су црвено-беле девојке успеле да остваре зацртани циљ и обезбеде назив суперлигашке екипе и у новој сезони. Услед наведеног, звездашка јавност са правом нестрпљиво очекује почетак новог такмичења у нади да се резултати могу поновити.

Међутим, већ на самом старту мора се истаћи да нас очекује година у којој ће српски клупски стонотениски спорт сигурно доживети експанзију, јер ће суперлигашка такмичења извесно је бити никада јача и занимљивија, а и само учешће наших стонотенисера на недавно завршеним Олимпијским играма у Токију довело је до популаризације овог спорта у српским спортским медијима.

Шампион Србије, екипа Црвене звезде у нову сезону улази са провереним играчким кадром. Клуб је свакако ослабљен одласком Жолта Петеа који је појачао редове новосадског Радничког, али сигурно имена Марка Јевтовића, Николе Стругаревића, Мохамеда Абаса, Владимира Радоњића и Даниела Тоађера гарантују нове успехе. Свакако, велико појачање црвено-бели су добили у српском Олимпијцу Димитрију Левајцу. Међутим, с`обзиром да се његов матични клуб налази у Немачкој, а да немачки савез не дозвољава наступе у две лиге, Левајац ће за нашу екипу наступати једино током домаћих турнира. Ипак, уколико као и претходне сезоне услед пандемије вируса COVID-19 дође до суспензије стонотениског такмичења у Немачкој, Левајац ће добити прилику да наступи и у црвено-белој опреми у домаћем суперлигашком такмичењу.

Узданице СТК Црвена звезда у наредној сезони

Када је реч о главним конкурентима у борби за највиши пласман они се нису променили у односу на претходну сезону. Зрењанински Банат, новосадски Раднички, Партизан и нишки Железничар са правом се надају да могу свргнути са трона београдске црвено-беле.

Прошлосезонски вицешампион Србије, екипа Баната из Зрењанина задржала је екипу из претходне сезоне и сигурно ће све учинити како би пехар вратили у Зрењанин. Вечити ривал Партизан довео је још једног играча са пиринејског полуострва. Уз Машада и Дурана, црно-белу опрему понеће и Ендика Диез који ће уз Савића, Марковића и Милошевића чинити респектабилан састав. Нишки Железничар је претходне сезоне заузео трећу позицију. Остале су Нишлије без Миленковића и Крастева, али доласком Дениса Кадјабашева из Бугарске сигурно ће имати састав који ће многима пореметити планове. За крај смо намерно оставили екипу новосадског Радничког. На основу тумачења многих стонотениских стручњака Новосађани представљају и главне фаворите за освајање шампионске титуле. Редове Радничког појачали су Александар Каракашевић, Жолт Пете је стигао из редова нашег клуба, из Железничара је стигао Петјо Крастев, а тим је додатно појачан прослављеним словачким играчем Лубомиром Пистејом.

И остали чланови мушке Супер лиге Темерин Ferocoop, Спартак Инфостуд, Стенес, Ада, Пожаревац, Војводина и Медијана формирали су саставе који свакако гарантују изузетно занимљиву суперлигашку сезону пред нама.

Када је реч о женском саставу наше екипе, циљ је свакако исти као и у претходној такмичарској години. Младе црвено-беле грације предвођене капитенком Недом Кандић свакако ће све учинити како би екипа и у предстојећој сезони обезбедила опстанак у друштву најбољих женских стонотениских екипа. Извесно је да ће црвено-беле бити ослабљене одласком Марије Стајић. Дугогодишња играчица наше екипе и можда најбоља стонотенисерка нашег клуба у претходној сезони, од ове јесени браниће боје екипе Спарка. Чланице Црвене звезде остале су већ поменута капитенка Неда Кандић, Миња Владимиров, Катарина Лаура Михајлов и Душица Тодоровић, а једино појачање стигло је из екипе Рапида из Николинаца. Црвено-беле боје у будуће ће бранити Тамара Туркоње.

Од њих ће се много очекивати

Када је реч о конкуренцији у суперлигашком каравану, једино је извесно да званични шампион, екипа СТК Нови Сад неће имати конкурента ни у новој сезони. Новосађанке су формирале готово два састава и сигурно је да ће имати велике амбиције и на међународној сцени.

Ако би анализирали потенцијалне ривале нашим девојкама у борби за остварење клупских циљева, свакако ће то бити екипе које су и претходне сезоне учествовале у доигравању за опстанак у суперлигашкој конкуренцији. Међутим, и ту се ситуација сигурно компликује пошто новосадски Флип у нову сезону улази појачан за Марију Галоњу, бугарску репрезентативку Марију Јовкову, а чланица екипе постала је и азијаткиња Жипеи Ванг Кин. Екипа Сенте је задржала играчки састав из претходне сезоне што сигурно гарантује виша остварења, а нови чланови суперлигашког каравана нишки Стони и београдски Спарк свакако имају своје амбиције у стонотениској елити. То се посебно мисли на екипу Спарка која ће у својим редовима имати дугогодишњу чланицу нашег клуба Марију Стајић.

У сваком случају потпуно је јасно да нас очекује година великих стонотениских узбуђења. Надамо се да ће током сезоне овај спорт бити и више медијски експониран, а наш портал ће као и до сада увек бити уз црвено-беле девојке и момке и помагати им колико год је у нашој моћи да остваре зацртане циљеве.

Повезане вести

Leave a Comment