Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбал

Омладинци сигурни на Бањици

Јуниорска селекција Црвене звезде је потврдила максималан учинак од старта сезоне, с обзиром на то да су савладали екипу Рада на гостујућем терену резултатом 5:2. Мрежу ривала је начео Михајло Милосавић, сопственог голмана је матирао Савић, а до краја су још погађали Александар Кахвић два пута и Никола Станковић.

Рад – Црвена звезда 2:5 (1:3)

Стадион: „ФК Рад помоћни терени“.

Судија: Предраг Јањуш.

Стрелци: Дељанин у 31. и Н. Милић у 65. минуту за Рад, а Милосавић у 10, Савић у 24. (аутогол), Кахвић у 32. и 77. и Станковић у 55. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Радојевић (Црвена звезда)

Рад: Мартиновић, Звиздић, Милић, Хити, Савић, Митић, Радловачки (од 56. Милић), Радовановић, Делибашић, Ненадовић (од 56. Попесковић), Дељанин (од 56. Петронијевић).

Црвена звезда: Маринковић, Мимовић, Лековић, Мелентијевић, Радојевић, Ћурић (од 61. Лечић), Станковић (од 87. Видојевић), Стојановић (од 64. Пиргић), Милосавић (од 74. Бранковић), Николашевић, Кахвић (од 84. Ракић).

Прву прилику на мечу имали су домаћи и то какву… Нашао се Делибашић „очи у очи“ са Маринковићем у седмом минуту, али је чувар мреже црвено-белих успео да прочита намеру нападача Рада и феноменално заустави ударац. Ипак, није то успело да поремети изабранике Марка Неђића који су већ у 10. минуту стигли до предности. Николашевић је сјајно уочио Михајла Милосавића који се налазио у „срцу“ казненог простора, дриблингом се ослободио чувара и од стативе погодио мрежу Мартиновића.

Предност је удвостручена у 23. минуту када је после корнера, Кахвић закачио лопту главом, а у сопствену мрежу је послао Савић. Ипак, смањили су домаћи у 31. минуту после конфузне реакције одбране нашег тима, када је Дељанин био најприбранији и погодио мрежу Маринковића. Минут касније, поново гол, али овог пута у мрежи Рада. Центрирао је Мимовић са десног бока, Станковић је веома интелигентно главом вратио лопту на петерац, а Александру Кахвићу није било тешко да са неколико метара, упркос томе што је „на леђима“ имао Хитија, пошаље лопту у мрежу.

Већ на старту другог полувремена, могао је Кахвић да погоди после доброг центаршута Стојановића, али је наш нападач гађао тик поред стативе гола Мартиновића. Ипак, у 55. минуту је Никола Станковић показао због чега је један од најталентованијих младих фудбалера у Србији. Прво је феноменално пресекао лопту на средини терена, наставио да трчи са њом и са двадесетак метара мајсторски погодио угао гола Мартиновића.

Фантастична акција из 60. минуту нажалост није крунисана голом. Стојановић и Кахвић су комбиновали, када је високи нападач послао оштру лопту за Николашевића који је утрчавао у петерац и гађао право у Мартиновића.

Домаћи су смањили предност у 65. минуту када је Митић гађао главом, Маринковић добро интервенисао, али право до Николе Милића који је послао лопту у мрежу. Минут касније, Кахвић је успео да обиђе Мартиновића, али је отишао превише искоса и погодио спољни део мреже.Исправио се Кахвић у 77. минуту када се сјајно снашао у казненом простору и савладао Мартиновића, те поставио, коначан резултат на данашњем мечу. Домаћи су до краја меча имали три феноменалне прилике, два пута је Максимовски гађао, а једном Попесковић, али сваки пут је Маринковић успео да заустави ударце домаћих.

The post Омладинци сигурни на Бањици appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment