Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеРукомет

Црвена звезда – Раднички Крагујевац 30:32 (15:18)

Рукометашице Црвене звезде поражене су на премијери нове сезоне АРКУС лиге од актуелног вицешампиона Суперлиге, Радничког из Крагујевца на Бањици – 30:32 (15:18).

И поред пораза Звезда може подигнуте главе да изађе из дуела са Радничким. Имале су своје шансе изабранице Весне Бојковић, које су од 16. минута играле без капитена Јоване Ристић. Звездин капитен је престрого искључен након једног дуела и директно добио црвени картон.

Полетан почетак, пуно енергије, Звездин налет је донео 4:2, уз два гола Јоване Ристић. Раднички је успео да изједначи (5:5), а затим и да поведе до средине полувремена, (6:10). Пресудни детаљ се десио у 16. минуту, који је умногоме Радничком олакшао пут до победе. Од тог момента, црвено-беле су јуриле резултат, гошће захваљујући голману Гордани Петковић, одржавале предност. На полувремену је Раднићки водио 15:18.

У наставку, велике серије су креирале расплет. Звезда је до 42. минута успела да надокнади минус и изједначи преко Тамаре Ђурковић (21:21), а Раднички серијом 6:0 да обезбеди пресудну разлику. Ипак, изабранице Весне Бојковић се нису предавале и умало су надокнадиле минус од пет голова, али су при резултату 26:29 у три наврата грешиле у контранападу, да би ударац Анђеле Гуџић зауставила Гордана Петковић. Бјелак и Петровићева су погађале за Раднички, а Маша Ердељановић и Тамара Ђурковић поставиле коначних 30:32.

Са осам голова најефикаснија је била дебитанткиња, Александра Митић, шест је постигла Тамара Ђурковић, пет Анђела Гуџић.

У наредном колу следи гостовање актуелном шампиону, Јагодини.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – РАДНИЧКИ КГ 30:32 (15:18)

Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 4, Раднички 4. Црвени картон: Јована Ристић (Црвена звезда). Седмерци: Црвена звезда 6(5), Раднички 3(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Митић, Петковић, Момчиловић 1, Ристић 2(1), Ђурковић 6(1), Ћорић, И.Крћа 1, Јелић, А.Крћа, Ердељановић 1, Кунчер, Митић 8, Гуџић 5, Кострешевић 2, Андрић 2, Протић 2. Тренер: Весна Бојковић

РАДНИЧКИ: Ј.Појужина, Тодоровић 3, Величковић 5, Бјелак 9, Инђић 1, Кнежевић 3(1), Влашковић, Микић, Петковић, К.Петровић 8, Ж.Појужина, Т.Петровић 3, Андрић, Ранковић, Васовић. Тренер: Родољуб Курандић.

The post Црвена звезда – Раднички Крагујевац 30:32 (15:18) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment