Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Милошевић: „Звезда у овом тренутку дугује 35 милиона евра“

Узбуркало се море после извештаја ревизорске агенције у АПР-у да је дуг Фудбалског клуба Црвена звезда 60 милиона евра. Тим поводом огласио се председник Надзорног одбора ФК Црвена звезда Драган Милошевић.

Он је говорио за портал “RedStarBelgrade”, а интервју је пренео “Информер”. Драган Милошевић је поручио да је дуг Црвене звезде 35 милиона евра, а не 60 милиона европских новчаница.

– „Да разјаснимо пошто се помиње дуг од 60 или 70 милиона евра. Према АПР-у, ако тачно гледамо, обавезно стање Звезде је 52 милиона евра. Ја само погледао тај извештај, а оно што ја могу да вам каже јесте да Звезда у овом тренутку оперативно дугује 35 милона евра. Постоји још један број обавеза од 8 милиона према повериоцима. У току су преговори за решавање тих обавеза или за мање новца. У питању су приватни повериоци. Не могу да улазим у више детаља, али са једним је скоро све договорено, а са другима повериоцима је у току“, рекао је Милошевић.

Председник Надзорног одбора ФК Црвена звезда је додао да дугови према банкама нису проблем само Црвене звезде, да је дужна и Барселона.

– „Да поновим, дуг је оперативно 35 милиона евра. То је класичан фудбаски дуг, дугује се играчима, другим клубовима, држави, агентима, добављачима. Еветнтуелно и банкама, као Барселона, ми имамо мањи дуг према банци.“

Драган Милошевић је објаснио шта је у том дугу који је сам по себи лош горуће.

– „Оно што је лоше у дугу је рочност, јер су све краткорочна потраживања и то бих окарактерисао као нешто што није добро. Питаће се неко како сте од 52 милиона евра дошли до 35 милиона. Ви сте поменуили 49 милиона евра. Та три милиона која сте одбили је амортизација стадиона. Уколико Звезда једног дана буде продавала стадион. Ако прода Маракану, Звезда ће бити у обавези да плати држави порез од 3 милиона евра. Али то је илузорно, нико неће продавати Маракану.“

Проблем је и то што Црвена звезда од старта унапред троши паре од генералног спонзора “Гаспрома”.

– „Када сам ја дошао већ је био потрошен део од “Гаспрома” за ту сезону 2015. године. Ми смо фактички унапред са “Гаспромом” сваки пут. Сада су и “Гаспром” и “Телеком” есконтовани до јуна 2022. године до истека уговора. То улази у нашу обавезу, претпоставка је књиговодствена да док Звезда не изврши своје обавезе према спонзору, рекламирање према уговорима, да би потенцијално могло доћи до раскида уговора и да би Звезда могла да има обавезу према спонзорима. Али, то се никада неће догодити. То нас спушта на тих 35 оперативних милиона и осам милиона потраживања од којих је једно старо потраживање, пре доласка ове управе“, закључио је Милошевић.

Повезане вести

2 comments

VLADIMIR сеп 15, 2021 at 11:30

da li je to bas tako kako ova persona prica…sta smo mi navijaci…veverice

Reply
Срба сеп 14, 2021 at 18:57

Запамтићемо те добро Драгане Милошевићу, ми ЗВЕЗДАШИ смо твој и Терзићев НАДЗОРНИ ОДБОР то да знаш, за сваки евро ћете положити рачун на крају баладе, дуг нисмо направили ми који деценијама плаћамо и задњи динар дајемо клубу, него ви који седите у фотељама и Весић који пије шампањац на Маракани и седи у ложи са вама!

Reply

Leave a Comment