Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојка

XX Меморијални турнир „Драгана Шакота – Шале“

XX традиционални Меморијални турнир “Драган Шакота – Шале” у организацији ОК Црвена звезда одржаће се у петак и суботу, 17. и 18.септембра 2021. године у хали УСЦ “Вождовац” на Бањици.

Учесници овогодишњег издања турнира уз Црвену звезду су ЖОК Уб, актуелни шампион Србије, ЖОК Железничар из Лајковца, освајач националног Купа и ЖОК ТЕНТ из Обреновца, вицешампион БПШ Суперлиге.

Том приликом одржана је конференција за медије у Прес центру СД Црвена звезда на којој су говорили тренер Црвене звезде, Александар Владисављев, повратница у црвено-беле редове и капитен Бојана Дрча и тим менаџер Сања Малагурски.

Добар дан свима, на две недеље до почетка првенства, до почетка нове сезоне, један за нас врло значајан турнир, Меморијални, традиционални турнир “Драган Шакота – Шале”, у врло јаком саставу, са екипама које су свакако претенденти за највиши пласман у наредној сезони. Једна добра провера, како за нас, тако и за наше ривале, да се провери шта смо до сада урадили, у каквом стању и форми се налази екипа. Ми смо припреме почели крајем јула, тако да је већ један озбиљан временски период за нама. Екипа која има доста нових играчица, једноставно, захтеван посао да се то све уклопи да што спремнији дочекамо првенство. Провера да после дужег времена и публика у хали на Бањици присуствује утакмицама, јер смо читаве прошле сезоне били ускраћени тог задовољства. Како ми, тако и публика. Да видимо како сада изгледамо и да видимо шта нам је чинити у наредном периоду до самог почетка нове сезоне, истакао је тренер Црвене звезде, Александар Владисављев.

Посебно задовољство је било видети после десет година на истом месту, Бојану Дрчу, капитен црвено-белих дама.

Свакако да је овај “Шакотин” турнир лепа прилика да се што боље припремимо за нову сезону. Играмо прву утакмицу против ТЕНТ-а, имали смо прилике да играмо против њих у Ужицу, остварили смо победу, надам да ће тако бити и сада. Мислим да све оно што смо вежбали до сада, што смо радили на тренингу, треба да пренесемо и на утакмицу и да тријумфом на овом турниру уђемо у нову сезону.

Сања Малагурски је током каријере имала битне улоге на самом терену, сада ће имати и поред терена, у склопу екипе као тим менаџер.

Задовољство ми је што сам испред ове екипе, ја се надам да ће моје присуство и искуство да им помогне ове сезоне да се вратимо на неки прави и најбољи могући пут, који Звезда заиста и заслужује. Нека то након првог турнира у Ужицу буде најлепша провера на нашем домаћем терену, да се врати публика, ми се надамо да ће то бити у што већем броју, и да ће то бити додатна мотивација девојкама. Као што је рекла и Бојана, прво нас очекује утакмица против ТЕНТ-а, остварили смо тријумф у Ужицу, опет, то ништа не значи, и надам се да ћемо поновити успех и наставити у том ритму. Верујем да ће ово бити лепа увертира, прилика да видимо где смо и шта смо свега две недеље пре почетка сезоне.

Бојана Дрча је још једном истакла леп осећај поводом повратка у свој клуб и на одбојкашку сцену.

Леп је осећај, то је негде био и мој план, нешто што сам желела. Некако нисам раскрстила са одбојком, иако сам затруднела и родила дете. Драго ми је да сам се вратила у Црвену звезду, то је мој клуб и ту сам стасала. За сада све иде добро, надамо се да ће тако бити и током целе сезоне.

Меморијал “Драган Шакота” је традиционално последња провера и увод у нову сезону, у којој се од Звезде, као и увек, очекују велике ствари.

Свакако да је то циљ и да је то план. Амбиције су постављене онако поприлично високо. Звезда треба да буде на врху, причам у име стручног штаба и играчица, Звезда ће урадити све да се врати на место на ком је била, и које јој припада, по мом мишљењу. У некој анализи нашег састава тима од прошле године закључили смо да нам је неопходно лидерство на терену, јер је претходних година екипа била састављена од врло младих играчица. У селекцији која је рађена за ову сезону, урађено је много тога да играчице попут Бојане, Ане Живојиновић, Јелене Лазић, Божице Марковић… ради се о врло квалитетним, врло добрим играчицама и квалитетним људима, са високим играчким квалитетом и лидерским способностима, да уз њихову велику помоћ и младе играчице напредују и извуку максимум из свог потенцијала. А да онда, ако се све склопи на прави начин, а ми заиста верујемо да то тако може да буде, ја сам сигуран да ће и резултати бити јако добри.

XX Меморијални турнир “Драган Шакота – Шале” отвориће у петак од 18 часова првом утакмицом Уб – Железничар, док ће од 20 часова на паркет Црвена звезда и ТЕНТ. У суботу је на програму од 17 часова утакмица за треће место, док је финале заказано за 19 часова.

Пехар брани екипа ТЕНТ-а која је протекле године савладала Црвену звезду у финалу 3:0 и по други пут уписала себе међу победницима, уз МВП признање Јелени Лазић, узданици нашег тима у сезони пред нама.

Све утакмице ће се играти у хали УСЦ “Вождовац” на Бањици. Улаз је слободан.

The post XX Меморијални турнир „Драгана Шакота – Шале“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment