Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВечити дербиДербиДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Лазетић стопама Јовића

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у 165. вечитом дербију (1:1) у оквиру деветог кола Суперлиге Србије, а шансу да наступи од старта другог полувремена добио је талентовани Марко Лазетић, који је одиграо веома добар меч и тако се нашао међу најмлађим фудбалерима који су играли највећу утакмицу српског фудбла.

Да Дејан Станковић има поверење у младе фудбалере који стасавају у црвено-белој Омладинској школи доказао је у 165. вечитом дербију. Играла су за наш тим чак тројица такозваних бонус играча, а на почетку другог дела игре на терен је изашао брзоноги нападач Марко Лазетић и тако се нашао међу играчима који још нису напунили осамнаест година, а играли су на вечитом дербију. Са 17 година, седам месеци и 29 дана Лазетић је одиграо сјајну утакмицу на гостујућем терену, учествовао у акцији код изједначујућег гола и правио „проблеме“ одбрани вечитог ривала.

Дуго је рекорд као намлађи учесник у дербију држао Дејан Станковић са 17 година и шест месеци, а надмашио га је Лука Јовић који је наступао са само 16 година, девет месеци и 25 дана. Иако Лазетић није најмлађи фудбалер у историји Црвене звезде који је наступао у највећој утакмици у српском фудбалу, може слободно да се повуче паралела између њега и Луке Јовића. Лазетић као и Јовић игра на позицији центарфора и доминира у омладинском фудбалу где постиже велики број голова, а својом конституцијом, хитрином и одличним дриблингом сигурно иде ка томе да постане велика будућност Црвене звезде и остави траг у свом вољеном клубу.

Лазетић, фудбалер рођен 2004. године, од када је дошао у Црвену звезду и обукао црвено-бели дрес одмах је показао о каквом се потенцијалу ради. Постизао је велики број голова за омладинску и кадетску селекцију нашег тима, а добре партије су га препоручиле за сениорски тим Графичара где је играо прошле сезоне под тренерском палицом Бошка Ђуровског и калио се у другом по реду такмичењу у нашој земљи.

Ове сезоне је прошао припреме са првим тимом Црвене звезде у Аустрији и полако је чекао своју шансу. Док је тренирао са првим тимом наступао је за омладинце где у прва три кола постигао четири поготка. За први тим је био стартер на мечу против Напретка на стадиону „Рајко Митић“ у домаћем шампионату, а онда на утакмици у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиону против Каирата, Лазетић је заменио Катаија у 78. минуту утакмице и на тај начин се златним словима уписао у историју нашег клуба као седми најмлађи дебитант у европским такмичењима. Фудбалер рођен у Београду се тако нашао међу легендама нашег клуба као што су Драган Џајић, Владимир Петровић, Бошко Ђуровски, Ратомир Дујковић, Зоран Филиповић, Дејан Стаковић…

The post Лазетић стопама Јовића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment