Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Десет најквалитетнијих кошаркашких лига Европе

Специјализовани кошаркашки портал „eurohoops.net“ и пред почетак нове 2021/22 сезоне изабрао је најјаче кошаркашке лиге Старог континента. Сасвим очекивано на овој престижној листи место је нашла и регионална АБА ј.т.д. лига.

Као и претходне године, по мишљењу „Eurohoops-а“ најквалитетнија кошарка у Европи игра се у шпанској АЦБ лиги. Одмах иза Шпанца налази се регионална ВТБ лига, а круг три најквалитетнија такмичења заокружује турска БСЛ лига.

Када је реч о регионално АБА лиги, она се на овој престижној листи налази на осмој позицији и по квалитету је испред израелског и литванског шампионата. У самом образложењу оваквог избора „Eurohoops“ истиче квалитете Црвене звезде, као и Партизана за кога се напомиње да по квалитету има најбољи ростер у последњој деценији. Уз београдске вечите ривале, кошаркашки стручњаци са овог портала помињу и љубљанску Цедевита Олимпију као пројекат који у предстојећој сезони може „помрсити комце“ црвено и црно-белима. Интересантно је и напоменути да се нити једном речју у тексту о АБА лиги не помиње подгоричка Будућност иако се зна да је ова екипа једина у претходном периоду успела да свргне са трона екипу са Малог Калемегдана.

ТОП 10 европских кошаркашких лига:
1. ACB лига Ендеса (Шпанија)
2. VTB јунајтед лига (Русија, Белорусија, Естонија, Казахстан, Пољска)
3. BSL лига (Турска)
4. Лига Баскет Серија А (Италија)
5. Betclic ELITE ПроА лига (Француска)
6. Easy credit BIBL лига (Немачка)
7. HEBA баскет лига (Грчка)
8. АБА ј.т.д. лига (Србија, Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија)
9. Winner’s лига (Израел)
10. LKL лига (Литванија)

Повезане вести

1 comment

Realno сеп 23, 2021 at 00:05

Nema sanse da Aba liga bude tek 8.po redu.Siguran sam da je kvalitetnija od francuske,nemacke,italijanske i grcke.Nije ispod 4.mesta sigurno.

Reply

Leave a Comment