Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Др Миљко Ристић одговорио тренеру Партизана

Прилично бурно данас је реаговао тренер ФК Партизан Александар Станојевић на информацију да ће сусрет 10. кола Супер лиге Србије између Црвене звезде и Вождовца бити одложен због болести неколицине фудбалера нашег клуба. Тим поводом медијима се обратио Др Миљко Ристић председник Медицинске комисије Фудбалског савеза Србије, уједно и члан ФК Црвена звезда.

Др Ристић је објаснио који су критеријуми за одлагање утакмице уколико је захтев поднет и истакао да сваки клуб има право да одложи утакмицу, уколико постоји шест лекарских уверења понаособ за сваког играча.

– „Самим тим се стичу услови да се утакмица одложи. Није ово први пут, то се дешавало више пута, додуше не толико често. Клуб може да приложи шест потврда о некој инфекцији, токсикацији, температури, фебрилном стању… Дакле имамо шест играча који нису у стању да играју, потврда не може да буде групна писана, већ се пише понаособ за сваког играча. Мора да буде заведена протоколом амбуланте где се врши преглед, са печатом здравствене утакмице и са факсимилом лекара. Е, ако ће они сумњати у то, то је друга ствар. Није моје да проверавам, ми морамо да прихватимо званични медицински документ који потиче из државне установе“, рекао је Ристић за „Телеграф“.

Имао је одовор и на питање да ли је он тај који је донео одлуку да одложи која је требало да се игра сутра од 19.55 на стадиону „Рајко Митић“.

– „Постоји Заједница Суперлигаша чији је председник Александар Пивић, у договору са генералним секратаром ФСС, Јованом Шурбатовићем, прихваћена је молба Црвене звезде и одлука Медидцинске комисије да се прихвате та лекарска уверења и то је суштина“, закључио је професор Миљко Ристић.

Повезане вести

1 comment

ĐOLE BARI 91 сеп 22, 2021 at 23:43

ZAŠTO SE,POŠTOVANI GOSPODINE DOKTORE,SPUŠTATE NA NIVO OBIČNOG ŠLJAMA I OLOŠA KOME JE ČAST I DA GA PLJUNETE I DA GA OŠAMARITE ?! NIJE VAM ON NI NIKO IZ TUĐMANOVE USTAŠKE SEKTE SAGOVORNIK,VI STE POŠTOVAN I UGLEDAN ČOVEK A ONI USTAŠKA SEKTA KOJA NEZAKONITO BORAVI U SRBIJI I IGRA NA UZURPIRANOM VOJNOM OBJEKTU NA KOME SU LJUDI MUČENI I UMIRALI U NAJSTRANIJIM MUKAMA.

Reply

Leave a Comment