Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуНајновијеФудбал

Терзић: „Први пут када Звезда не буде шампион одлазим из клуба“

Генерални директор ФК Црвене звезде Звездан Терзић гостовао је на ТВ Прва и говорио је о дуговима клуба, али и о својој мисији у београдском клубу и суочавањем са потенцијалним неуспесима.

– „Први пут када Звезда не буде била шампион одлазим из клуба“, поручио је Терзић.

– „Ја сам заслужан за све успехе Црвене звезде, као што сам крив за све што се лоше деси. Ја не бежим од тога. Не играчи и тренери. Ја сам крив, ја сам довео тренере и играче, ја сам их бирао. Командна одговорност је моја! Ако Звезда не освоји титулу у мају, крив ћу бити ја“, закључио је генерални директор Звезде гостујући у јутарњем програму ТВ Прве.

– „Моја професионална обавеза је да кажем да нешто није функционисало. Ја сам одговоран човек“, поручио је Терзић, који се после осврнуо и на финансијско стање у клубу.

– „Звезда послује транспаренто, и 90% прихода остварује из иностранства. Без динара сиве зоне. Звезда због резултата које је остварила, УЕФА је дистрибуирала клубовима у Србији велике паре“, рекао је Терзић.

– „Дуг ником није друг и Звезда треба да има џентлменске манире. Ми имамо 5.000.000 прихода и народ очекује да побеђујемо клубове који имају по 100.000.000. Највећи је ризик не ризиковати. Тако је створена европска Звезда“, рекао је челник црвено-белих.

– „Оперативни дуг је 35.000.000 евра. По АПР-у је око 49.000.000 евра, али ту су неки дугови које Звезда не мора да плати. Ти људи кад виде Звездин дуг као да се пробуде као медвед после зимског сна. И пробуде се у 2018. години када је Звезда у Лиги шампиона. Ово што смо урадили ће се изучавати на факултетима. Звезда је била мртав клуб када смо дошли. А дошли смо до тога да је наш дуг у висини годишњег буџета. Играчи су се тада разбежали, 250 тужби је било, изгубљена лиценца… Дошли су људи који су се школовали у иностранству, стручњаци и рекли да Звезди предстоји стечај, а онда сам ја рекао склоните се и пустите ме да водим клуб како умем. И сада се Звезда бори за пету титулу и имамо резултате, а то је једино мерило“, поручио је Терзић.

Повезане вести

Leave a Comment