Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Звездина голманска будућност

Црвену звезду већ дуго краси квалитетан рад у Омладинској школи, а о развоју голмана брине бивши репрезентативни чувар мреже Бојан Јоргачевић.

Моја улога у Омладинској школи датира још од пре три године. Направио сам договор са Драганом Младеновићем и Николом Јелићем да дођем у школу као координатор голмана. Циљ нам је да избацимо голмана за први тим Црвене звезде. Дуго се то није десило и свима нама то би била велика сатисфакција, да неко Звездино дете стане на гол сениора – рекао је Јоргачевић.

Јоргачевић се осврнуо и на актуелну ситуацију и начин рада у Звездиној јуниорског Академији, као и на сјајан тренерски кадар.

Ову годину сам започео на месту координатора, али тренер голмана Топаловић нам је отишао у иностранство и морао сам да попуним то место. Тренутно радим са омладинцима Црвене звезде са Марком Неђићем и припремамо се за јуниорску Лигу шампиона. Покушаћемо да догурамо што даље и да одбранимо титулу у првенству. Желимо да извучемо максимум као колектив и сигуран сам да ћемо успети у томе. Сви момци који раде са голманима су феноменални. У омладинској селекцији радим ја, у кадетској Бојан Петровић. Дарко Радојковић ради у омладинцима Графичара, а Небојша Манојловић у кадетима. Ту су Милош Петровић, Никола Кораћ, надам се да нисам неког заборавио. Поносан сам јер у свакој селекцији имамо репрезентативце и уверен сам да ћемо у наредним годинама избацити једног или двојицу врхунских голмана.

Некадашњи голман Рада, Гента, Брижа, Кајзерија и Левског је истакао да Омладинска школа има огроман потенцијал.

Имамо веома перспективне голмане и једва чекам да их видим на европском испиту. Већа је медијска пажња када се играју међународне утакмице. Хоћемо да им пробудимо вољу, скинемо стрес са њих како би пружили максимум. Богдан Маринковић, Никола Борјан и Урош Китановић су заиста изузетно перспективни, као и Стефан Маринковић који је тренирао са првим тимом. Конкуренција је веома жестока. Ту су и млађи голмани попут Јована Миладиновића који брани за скоро три године старију екипу. Свакодневно их подсећамо да би многи желели да буду на њиховом месту. Не смеју да се задовољавају једним добрим тренингом или утакмицом, већ морају константно да се доказују како би оправдали свој боравак на „Маракани“. Прилазимо им као родитељи и сматрамо да је то једини нормалан начин. Морају да буду добри спортисти, али и васпитани људи и да својим понашањем представљају институцију Црвене звезде где год се налазе – подвукао је Јоргачевић.

The post Иза југа Маракане – Звездина голманска будућност appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment