Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновијеТрансфери

Марко Гушић се изборио за шансу и постао део првог тима Црвене звезде

Талентовани Марко Гушић, потписао је у петак нови четворогодишњи уговор са КК Црвена звезда.

Марко може да покрива више позиција у тима, рођен је 6.августа 2002.године у Београду.

Нови професионални уговор који је потписао Марко Гушић велико је признање за овог момка који је у мају 2019.године потписао прво стипендијски уговор након доласка из екипе Визуре, а онда наставио да се развија и напредује у јуниорском тиму нашег клуба, чиме је заслужио и први професионални уговор са Црвеном звездом у коју је стигао након наступа у екипама Младости, Меге и Визуре где је био најбољи играч.

Свој каракатер показао је истрајношћу након повреде коју је задобио 2020. године. На тај начин и на првом месту уз велики рад, Марко Гушић изборио се током лета за шансу да тренира са првим тимом КК Црвена звезда. Ту шансу је искористио и постао део сениорског тима црвено белих за нареду такмичарску сезону, где ће имати велику шансу да настави да се развија као играч у систему нашег клуба који је већ донео велики број играча за први тим и репрезентативне селекције Србије:

Овај потпис је на првом месту велика част за мене и још већа обавеза у наредном периоду. За мене доказ да се велики рад и труд исплате јер сам се тако и изборио да уопште дођем до прилике да тренирам и учим са првим тимом након проблема и повреде коју сам имао. Знам да ми тек предстоји још већи рад, али сваки тренинг са стручним штабом, тренером Радоњићем и овим играчима је за мене велико искуство и прилика за даље учење и доказивање. Црвена звезда је мој клуб, то нисам крио ни 2019. када сам стигао у јуниорски тим, али ми је много значила подршка и вера коју сам имао у периоду када сам се враћао на терен из повреде и који није био уопште лак. Моје је да се борим и користим сваки минут тренинга или утакмице како би напредовао и одужио се клубу који је стао уз мене – рекао је Марко Гушић.

The post Марко Гушић се изборио за шансу и постао део првог тима Црвене звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment