Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаОбавештењаФудбал

Звездино гостовање у Рашкој, као увертира за Лудогорец

Након дуела са вечитим ривалом који је завршен поделом плена, црвено-бели су се сусрели са новим-великим кадровским проблемима.
После повреда Павкова, Бена и Живковића, десет првотимаца нашег шампиона оболело је од стомачног вируса, а то је довело до тога да утакмица 10. кола коју је наш шампион требало да одигра против екипе Вождовца, буде одложена.

Први-следећи противник црвено-белих, биће екипа Новог Пазара.
Фудбалери Црвене звезде у Рашку иду са јасним циљем, да узму три бода, поврате такмичарски ритам, одрже корак за вечитим ривалом у шампионској трци и да направе лепу увертиру пред сусрет другог кола Лиге Европе, у којем наш шампион гостује екипи Лудогореца у Разграду.

Новопазарци су у нову сезону ушли у потпуно измењеном саставу.
Па је тако само девет фудбалера који су у прошлој сезони носили дрес суперлигаша из града на Јошаници и даље ту.
Клуб је напустио велики број играча, међу којима је и најбољи играч из прошле сезоне Абдулај Сисе, који је потписао за турски Коџаели, Курдић се преселио у Сарајево и потписао за истоименог премијерлигаша.
Неколико играча је потписало за суперлигаше, Лончар се преселио у Колубару, Рагиповић у Војводину, а Томић у нишки Раднички.
Адмир Кецап је са Маровцем појачао комшијски Тутин,  док је Семир Хаџибулић одлучио да окачи копачке о клин.
Без клуба су и даље Тртовац, Маринковић, Пајовић, Гордић…

Становници града на Јошаноци постали су голмани Остојић, Андријанић, Вујанац.
Одбрану су појачали Плавшић, Којчић, Јоксимовић, Исламовић, Влајковић и Парађина.
У маневру нова лица су Лончар, Исламовић, Калезић, Џамалутдинов, Максимовић, Бацановић, Киковић, Ханџић и Михајловић.
Док ће Аганспахићу у нападу помагати, Никчевић, Ратковић, Младеновић, Димић и Цецарић.

Нови Пазар ове сезоне игра доста лоше, претпоследња су екипа на табели, а иза је само лучанска Младост.
Ове сезоне скор им је две победе, један реми и шест пораза, додуше, обе победе остварили су на домаћем терену и то против Металца када је било 2:0 и Радничког из Ниша, када су славили са 2:1.
Најбољи стрелац екипе и ове године је Алмир Аганспахић, који је до сад постигао шест погодака.

Црвена звезда и екипа Новог Пазара састали су се до сада петнаест пута. Црвено-бели славили су тринаест пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи дуел ове две екипе одигран у Рашкој, седмог Фебруара, ове године, завршен је победом Црвене звезде од 3:1, голове за нашег шампиона постигли су Родић, Павков и Иванић, док је за домаћи састав погодио Абдулај Сисе.

За очекивати је да тренер Милановић Звезди супростави следећи састав:

Вујанац-Влајковић, Плавшић, Којчић, Зимоњић- Лончар, Исламовић- Димић, Максимовић, Младеновић-Аганспахић.

Са друге стране црвено-бели су се сусрели са неочекиваним и великим проблемима.
Јер је кадровску ситуацију оптерећену повредама, додатно оптеретио и стомачни вирус који је покосио десеторицу првотимаца нашег шампиона.

Пред сусрет десетог кола са екипом Новог Пазара, тренер Црвене звезде, Дејан Станковић је истакао:

Прошли смо кроз једну мало сложенију ситауцију што се тиче здравственог стања, али идемо ка бољем. Доста пута сам цитирао да ми је здравље играча најбитније и они су нам на првом месту, а после долази фудбал и све остало. Оптимисти смо, како за недељу, тако и за четвртак и желимо да у оба меча будемо прави и добри. Што се тиче осталих ствари, не бих ништа коментарисао, јер смо ми толико велики, да ја не могу ни да видим шта се дешава иза наше величине – нагласио је Станковић.

Шеф стручног штаба црвено-белих се детаљније осврнуо на здравствени билтен свог тима:

У недељу сигурно неће играти Бен и Павков, они су одсутни и видећемо шта ће рећи наша медико служба. Није тешко да буду у конкуренцији за Лудогорец,. Проводе много времена на стадиону, што је изванредна ствар. Када неко проведе седам-осам сати на стадиону, то је врхунски професионализам, раде терапије и пре и после подне. Заиста све раде да ми се ставе на распологање што пре. Капитен Борјан је одлично, и иде ка бољем. Што се тиче њега лично, а и свих осталих, из дана у дан ситуација је све боља и не бих желео да нико пролази кроз такве моменте, да скоро десет играча у једном тренутку има озбиљне проблеме.

Станковић је истакао да ће одсуство публике бити олакшавајућа околност, као и да је његова екипа ухватила прави ритам.

Нови Пазар је променио тренера, вратили су човека који је направио са њима резултат. Празан стадион сигурно не игра велику улогу за Нови Пазар, што ће нама олакшати, бар што се тиче атмосфере. Међутим, ми смо ухватили ритам и играмо конкретно и директно. Прошао је онај притисак о коме смо много причали, та летња лига. Ми увек идемо на победу , од тога не одустајемо. Последњи меч који смо играли био је до примљеног гола одличан и потпуно смо га контролисали.После тога, дерби носи свој притисак и страх да се изађе са позитивним резултатом, што све утиче на игру. Ја на све то гледам позитивно и идемо даље.

Станковић је истакао да млади играчи морају да заслуже своју прилику.

– Ове недеље смо на прсте једне руке могли да пребројимо оне који су тренирали, тако да нисам одлучио још увек ко ће играти. Може да се очекује да буде младих. Ставићу их у тим кад буду у стању да праве разлику и одговоре захтевима. Звездин дрес мора да се заслужи, много ствари треба да се деси и поклопи да би играли, тако да од њих све зависи. Ако буду испуњавали захтеве групе који се траже на терену, наравно да ће играти, нема разлога да тако не буде. Нећу ја да правим опструкцију када је неко у узлазној путањи – подвукао је Станковић.

Правду ће делити судијска тројка из Београда, на челу са Лазаром Лукићем, а помагаће му Драган Богићевић и Бојан Бановић.
У ВАР соби седеће Милан Митић и Милан Шутановац.

 

Директан пренос сусрета између Новог Пазара и Црвене звезде, можете да пратите на првом програму телевизије Аренаспорт, са почетком у 15 часова и 55 минута.

Повезане вести

Leave a Comment