Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Панчевачки Динамо однео бодове из „Шумица“

На старту нове сезоне АРКУС лиге рукометши Црвене звезде Грундфос поражени су у Шапцу од домаће Металопластике, а идентичан учинак пулени тренера Жикице Милосављевића остварили су и на премијери на домаћем терену. У дворани УВЦ „Шумице“ гостовали су рукометаши панчевачког Динама у оквиру 2. кола групе „А“ националног шампионата, а црвено-бели ни у осмом узастопном међусобном сусрету нису успели да остваре тријумф.

МРК Црвена звезда Грундфос : РК Динамо Панчево 27:33 (12:17)

Голом Милоша Лојаничића у 2. минуту сусрета црвено-бели су успели да стигну до предности 2:1 и испоставило се да је то уједно била и једина предност наше екипе у дуелу са панчевачким рукометашима. Последњи резултатски прикључак рукометаши тренера Жикице Милосављевића имали су у 12. минуту када је својим другим поготком Лојаничић поравнао резултат на 7:7. Након тог поготка гости за седам минута игре праве серију 1:7 чиме суштински и решавају питање победника овог сусрета.

У другом делу меча углавном се играло гол за гол, а наши рукометаши су само у неколико наврата успевали да приђу на четири гола заостатка. Последњи пут црвено-бели су били на -4 у 51. минуту сусрета након поготка Луке Кикановића, али је било јасно да до резултатског преокрета не може доћи.

Најефикаснији у нашим редовима био је већ поменути Лука Кикановић који је шест пута тресао мрежу противника. Марко Крсманчић је забележио пет погодака, док су се по четири пута у листу стрелаца уписивали Марко Ђуровић, Виктор Матичић и Немања Вучићевић. У гостујућој екипи посебно су се истакли Марко Перовић и Данило Радовић са десет, односно седам постигнутих погодака.

Дворана: УВЦ „Шумице“
Гледалаца: 290
Судије: Горан Ковач, Срђан Милосављевић
МРК Црвена звезда Грундфос: М. Ђуровић 4, У. Симић, Н. Јовић, М. Лојаничић 2, Ј. Гемаљевић, Ђ. Мајес, Д. Јелић, В. Матичић 4, М. Благојевић 1, М. Крсманчић 5, Д. Брети, Р. Лаковић, Б. Маринковић, Л. Кикановић 6, Н. Вучићевић 4, А. Атанасов 1.
РК Динамо Панчево: Н. Стаменковић, В. Милуновић, В. Чабрило, М. Бошковић, У. Станић, Р. Остојић 2, У. Продановић 1, М. Перовић 10, О. Тонић, И. Дистол, У. Павловић 5, Б. Урта, М. Голубовић 4, М. Костадиновић 4, Д. Радовић 7, А. Л. Биркенхауер.

Након два одиграна кола наши рукометаши тренутно заузимају последњу позицију у групи „А“ АРКУС лиге без освојеног бода, а у наредном 3. колу очекује их такође тешко гостовање у Крагујевцу екипи Радничког.

– Табела групе „А“ АРКУС лиге:
1. Војводина (Нови Сад) 4
2. Динамо (Панчево) 4
3. Раднички (Крагујевац) 2
4. Металопластика (Шабац) 2
5. Обилић (Београд) 2
6. Нови Пазар (Нови Пазар) 1
7. Југовић (Каћ) 1
8. Црвена звезда Грундфос (Београд) 0

Повезане вести

Leave a Comment