Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Ераковић: „За овај тренутак сам тренирао“

Фудбалери Црвене звезде су савладали Нови Пазар са 4:0, а капитенску траку у другом полувремену понео је талентовани дефанзивац Страхиња Ераковић који се на тај начин придружио групи најмлађих капитена Црвене звезде у 21. веку.

Страхиња Ераковић је добио велико поверење од стручног штаба, које је млади штопер вратио серијом сјајних партија у црвено-белом дресу. Као прекаљени дефанзивац одиграо је одличан меч у 165. вечитом дербију, а нашао се и у првих једанаест фудбалера против Новог Пазара. Када је Александар Катаи изашао из игре на крају првог дела игре, капитенску траку је преузео Ераковић чиме је ушао у групу најмлађих фудбалера Звезде који су били капитени на званичним мечевима.

Нисам очекивао да ћу понети капитенску траку, желео бих да се захвалим стручном штабу и Мистеру на тој части. Наравно, још увек нисам свестан колико је велика ствар бити капитен са двадесет година оваквим играчима и оваквом клубу као што је Црвена звезда – истакао је Ераковић.

Није крио штопер нашег тима да је и у млађим категоријама био капитен црвено-белих.

– Био сам капитен у омладинским селекцијама Црвене звезде, али ништа не може да се пореди са овим. За овај тренутак сам тренирао, али не планирам да се зауставим. Саиграчи су доста искуснији од мене, имам велико поштовање према њима, дали су ми капитенску траку и ја сам им веома захвалан на томе.

Говорио је млади дефанзивац нашег тима и о убедљивој победи против Новог Пазара.

Најбитније је да смо отворили утакмицу као што смо желели, рано смо постигли гол, а затим и касније смо у право време увећавали предност и утакмицу привели крају како треба. Сви се међусобно подржавамо и спремамо за оно најбитније што нас очекује у четвртак, идемо у Бугарску да покушамо да донесемо кући сва три бода и да се усталимо на првој позицији у групи – закључио је Ераковић.

Као двадесетогодишњаци капитенску траку у скоријој историји понели су чувари мреже Предраг Рајковић и Марко Грујић. Голман А репрезентације Србије је постављен за предводника екипе од стране Ненада Лалатовића на зиму 2015. године. Такође, наредне сезоне Марко Грујић је имао част да буде капитен свог вољеног клуба. Тадашњи тренер Миодраг Божовић је промешао карте за меч са Војводином у 35. колу Суперлиге, односно петој рунди плеј-офа у сезони 2015/16. У стартној постави тада није било Александра Луковића, као ни заменика капитена Сава Павићевића тако да је талентовани везни фудбалер први пут имао улогу капитена. Њима се на утакмици против Новог Пазара придружио и Страхиња Ераковић, који ће без сумње дуго памтити убедљиву победу нашег тима и тренутак када му је уручена капитенска трака.

The post Ераковић: За овај тренутак сам тренирао appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment