Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездини бисери – Омладинци и кадети остварили победе

У викенду за нама, талентовани фудбалери који стасавају у нашој Омладинској школи су наставили да бележе позитивне резултате, а нарочито су се истакли омладинци и кадети који су славили убедљиво у оквиру својих шампионата.

Омладинци Црвене звезде настављају са максималним учинком у првих шест кола, а овог викенда су савладали ОФК Београд на гостујућем терену резултатом 4:1. У стрелце су се на овом сусрету уписали Огњен Мимовић, Стефан Пиргић, Урош Бранковић и Александар Кахвић. Тиме су наши омладинци имали добру увертиру за оно што их очекује у среду када ће гостовати ирском представнику Сент Патрику у оквиру првог меча квалификација за Омладинску Лигу шампиона. Омладинци Графичара су поражени од екипе Бродарца са 4:0 у оквиру шестог кола шампионата. Изабраници Милана Стегњајића нису успели да забележе позитиван резултат на овом сусрету.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 6. КОЛО:

1. Црвена звезда – 18 бодова, гол разлика 26:8

2. Партизан – 16 бодова, гол разлика 17:6

3. Спартак – 12 бодова, гол разлика 8:6

—-

4. Графичар – 12 бодова, гол разлика 9:9

СТРЕЛЦИ: Марко Лазетић и Александар Кахвић (Црвена звезда, 4 гола), Марко Стојановић и Никола Станковић (Црвена звезда, 3 гола), Матеја Бојовић (Графичар, 3 гола).

Кадети Црвене звезде су победили Телеоптик на гостујућем терену са 4:2 у оквиру шесте рунде првенства. Изабраници Слађана Николића су имали резултатску предност од два гола до краја првог дела игре, а након што је домаћин успео да изједначи резултат у другом полувремену, наши бисери су показали карактер и остварили пети узастопни тријумф. Мрежу ривала су погађали Стефан Миладиновић и Матеја Бубањ који је постигао хет-трик. Кадети Графичара су доживели пораз од Бродарца (2:0) на гостујућем терену. Фудбалери Владимира Сандуловића упркос великом гостовању, као и жељи за победом нису успели да однесу бодове са тешког гостовања.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 6. КОЛО:

1. Чукарички – 18 бодова, гол разлика 31:6

2. Војводина – 18 бодова, гол разлика 21:5

3. Црвена звезда – 15 бодова, гол разлика 21:10

—–

5. Графичар – 13 бодова, гол разлика 23:5

СТРЕЛЦИ: Матеја Бубањ (Црвена звезда, 9 голова), Стефан Видаковић (Графичар, 7 голова), Стефан Радујко (Графичар, 5 голова).

Сениори Графичара су савладали Жарково са 3:0 у оквиру деветог кола Прве лиге Србије.Изабраници Бошка Ђуровског су одиграли сјајан меч и однели рутинску победу. Мрежу ривала је начео Никола Митуљикић после серије добрих дриблинга, предност је удвостручио Илијиа Бабић из слободног ударца, а коначан резултат поставио је Алекса Матић.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 9. КОЛО:

1. Инђија – 20 бодова, гол разлика 17:7

2. Младост – 20 бодова, гол разлика 10:4

3. Мачва – 17 бодова, гол разлика 13:10

——

14. Графичар – 7 бодова, гол разлика 14:16 (утакмица мање)

СТРЕЛЦИ: Никола Митуљикић (Графичар, 3 гола), Илија Бабић и Андрија Радуловић (Графичар, 2 гола).

Млађи кадети Црвене звезде били су и више него убедљиви. Изабраници Уроша Урошевића су савладали на гостовању екипу Радничког са Новог Београда резултатом 6:0. Посебно се истакао Алекса Василић који је постигао хет-трик, два пута се у листу стрелаца уписао Далибор Лазић, док је један погодак постигао Душан Жагар. Млађи кадети Графичара су одмерили снаге са екипом Земуна и одиграли нерешено (1:1) на теренима иза југа Маракане. Једини гол за наш тим постигао је Василов.

Пионири Црвене звезде били су разиграни и ефикасни против ОФК Београда и славили са 6:2. Тим Милорада Вилотића је сјајно отворио утакмицу и брзо стигао до убедљивог вођства од 4:0, а након тога је рутински привео сусрет крају. Троструки стрелац био је Василић, двоструки Манојловић, а један је постигао Стојковић. Пионири Графичара поражени су од Рада резултатом 2:0. Екипа Данила Тешића је имала своје прилике на сусрету, али није успела да их искористи, те су на крају доживели први пораз ове сезоне.

Млађи пионири Графичара остварили су сигурну победу против Душановца – 3:0. Екипа Бојана Маћешића диктирала је темпо од првог до последњег минута, а посебно опасни били су по боковима. Постигли су три поготка, а уз то имали и један промашени једанаестерац. Стрелци су били Луковић, Бубања и Киш.

Петлићи Црвене звезде су савладали БСК 1925 са 8:0. Најефикаснији у тиму Милана Савковића ио је Филип Димитријевић који је забележио хет-трик, два поготка била су дело Милана Видића, а погађали су још Димитрије Адамовић, Марко Јовановић и Вук Василић. Петлићи Графичара пружили су сјајну партију против новобеоградског Радничког и славили са 3:0 головима Вуковића, Бакаловића и Јанковића. Дечаци Дејана Шиљковића су створили мноштво прилика, претили из свих позиција и могли да постигну још доста голова.

The post Звездини бисери – Омладинци и кадети остварили победе appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment