Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоЕвропска такмичењаНајновије

Звезда добила ривале у квалификацијама за ЛЕН Лигу шампиона

Прва рунда квалификација за ЛЕН Лигу шампиона у ватерполу је окончана, а већ је познат распоред група за другу квалификациону фазу која је на програму од 8. до 10. октобра. Ова фаза такмичења одржаће се у четири различита града.

Ватерполо клуб Црвена звезда налази се у „групи Д“, која ће се играти у Загребу, а противници машој екипи ће бити шампион Хрватске и домаћин ХАВК Младост, француски Монпеље и грчки Аполон Смирнис.

На први поглед делује да је екипа Александра Филиповића доста добро прошла на жребу и да има велике шансе да се нађе међу две првопласиране екипе у групи, које гарантују пласман у трећу рунду, где ће се обавити нови жреб, а носиоци бити првопласирани тимови група. Ипак, нема сумње да ће актуални освајач Купа Србије покушати да се избори за прво место и тако олакша пут до пласмана у елитно такмичење.

Подсећамо, црвенно-бели су успели да задрже Гаврила Суботића, Николу Рађена, Вељка Танкосића и капитена Милоша Вукићевића који су били носиоци игре претходне сезоне. А, клуб су током лета појачали црногорски ватерполисти Филип Гардашевић, Стефан Пјешивац и Богдан Ђурђић.

Квалификације за ЛЕН Лигу шампиона-друга фаза:
„Група Ц“ (Солнок, Мађарска):
Солнок (Мађарска), Вуљагмени (Грчка), Савона (Италија), Јадран (Црна Гора);
„Група Д“ (Загреб, Хрватска):
ХАВК Младост Загреб (Хрватска), Црвена звезда (Србија), Монпеље (Француска), Аполон Смирнис (Грчка);
„Група Е“ (Париз, Француска):
Бреша (Италија), Ноази (Француска), ОСЦ Будимпешта (Мађарска), Тераса (Шпанија);
„Група Ф“ (Сплит, Хрватска):
Барселона (Шпанија), Орадеа (Руминија), Јадран Сплит (Хрватска), Приморац Котор (Црна Гора).

Повезане вести

Leave a Comment