Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаМоја Црвена звездаНајновијеОбавештења

Евролига: Пораз храбре Звезде у Истанбулу

Фенербахче – Црвена звезда 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20)

 

Лишена помоћи чак петорице играча, Црвена звезда је храбром и пожртвованом игром успела да намучи у Истанбулу Фенербахче али ипак се у Београд враћа празних шака.

Звезда је лоше отворила меч. Нису имали наши играчи решења за агресивну игру у одбрани Фенербахчеа, ређале су се грешке па је Фенер махом из транзиције лако дошао до убедљивих 14:0. Међутим, оно што ће бити лице и наличје ове Радоњићеве Звезде дошло је до изражаја веома брзо. Храброст, пожртвовање, упорност и паклена дефанзива веома брзо су истопили убедљиву предност домаћина са старта меча. Са скраћеном ротацијом од само 8 играча Звезда је ушла у егал утакмицу. Сваки кош је био као гол. Звезда је у пар наврата успевала да дође и до предности. Последњи пут на старту другог полувремена, вечерас слабог, Холинса. Скоро шест минуута у трећој четвртини стајао је резултат 5:2 за Звезду. Међутим, грешке у нападу, изгубљене лопте и проблеми са организацијом одвели су Фенер тројком Полонаре на +10 крајем треће четвртине.

Звезда је и тада одбила да „умре“. Наставили су наши момци да се боре и преко граница својих могућности а дефанзивну клинику у тим тренуцима држао је вечерас сјајни Стефан Лазаревић. Враћала се Звезда и на -2 али недостајало је мало среће и више знања у тим тренуцима да се преокрене резултат. Коначан ударац нашој екипи задао је, вечерас, одлично чувани Де Коло са 5 везаних поена.

Ваља истаћи да је Звезда одиграла дефанзивно доминантну партију са пуно добрих ротација, агресивно на лопти при чему су играчи Фенера често били принуђени на грешке или тешке шутеве. Велика снага нашој екипи биће Калинић и Лазаревић као и Никола Ивановић који је својим уласком, сваки пут покретао нашу игру у нападу на боље. Важну ролу имао је Волтерс који је везао неколико добрих продора. Међутим, евидентно је вечерас било да организација шкрипи са њим у игри. Од лоших страна вечерас истиче се целокупна игра у нападу. Иако је утакмица била изузетно тврда и са јаким одбранама, тешко су наши играчи долазили до коша а и шут није претерано служио наше момке.

Најефикаснији код Звезде били су Ивановић са 16 поена и Калинић са 9 поена.

Повезане вести

6 comments

ĐOLE BARI 91 окт 2, 2021 at 13:36

APELUJEM NA RUKOVODSTVO KK CRVENA ZVEZDA DA UPUTI ZAHTEV SPORT KLUBU DA NAŠE MEČEVE NIKADA VIŠE NE PRENOSI OVAJ REPORTER KOJI JE FRANJEVAC I KOJI ,OSIM ŠTO JE NESTRUČAN,SVAKU PRILIKU KORISTI DA LEČI SVOJE KOMPLEKSE NESUVISLIM KOMENTARIMA.DA NE POMINJEM UOBRAŽENOST KOJA IZBIJA IZ TOLIKO ODVRATNOG GLASA DA JE TO STRAŠNO.NEKO GA NAMERNO GODINAMA STAVLJA NA NAŠE MEČEVE,MNOGO JE BOLJI OSEĆAJ KAD JE KOMENTATOR ILIJA KOVAČIĆ.AKO TREBA PETICIJOM ĆEMO TRAŽITI DA OVOG REPORTERA NIKADA VIŠE NE SLUŠAMO.

Reply
dusan окт 2, 2021 at 12:35

odlicna zvezda. ivanovic je cudo. volters odlican. mislim i da ce holins biti dobar. lazarevic super. kalina nije imao snage u drugom. mnogo je silovao. simonovic vise nista ne moze da pogodi, a kuzmic je evidentno limitiran. racunam da bi mogao da igra treceg centra i da odigra 5-6 minuta. da smo doveli lesora i da smo veceras igrali sa tri centra ne bismo izgubili.cini se ipak da smo mnogo dobri. NAPRED ZVEZDO

Reply
RODJENI окт 2, 2021 at 02:04

Da kazem da sam razocaran-NISAM! Da je steta sto nismo dobili, ufff jeste! Mogli smo i sa ovim rosterom da dobijemo, na kraju umor stigao i to je to! Utakmica je ponajvise izgubljena za to sto NEMAMO centra! Sa jednim jakim centrom mi bi ovo dobili! Ali za borbu svaka cast, idemo dalje! ZVEZDA JE ZIVOT SVE DRUGO SU SITNICE!

Reply
ĐOLE BARI 91 окт 1, 2021 at 23:15

ZAR JE MOGUĆE TOLIKO VREMENA NE MOŽEMO DA DOVEDEMO CENTRA ? ZAR JE MOGUĆE DA NIKO NE VIDI DA JE KUZMIĆ BIVŠI IGRAČ,DA MITROVIĆ NIJE IGRAČ,DA KALINIĆ NITI JE IKADA BIO NITI ĆE BITI ŠUTER.UTAKMICU JE IZGUBIO RADONJIĆ U PRVIH 5-6 MINUTA ŠALJUĆI ONAKVU STARTNU PETORKU ZA 0:14. ZAŠTO MAKAR PAR MINUTA NISU IGRALI DAVIDOVAC I DOBRIĆ AKO SU VEĆ BILI U ROSTERU ? IGRAČIMA SVAKA ČAST NA BORBENOSTI, IVANOVIĆ JE OZBILJAN IGRAČ,VEČERAS JE I LAZAREVIĆ BIO ODLIČAN. I OVAKO OSAKAĆENI MOGLI SMO DO POBEDE DA SMO JEDNU-DVE TROJKE IZ 10 POKUŠAJA POGODILI KAD SE LOMIO MEČ. NIŠTA NISMO NAUČILI IZ PRETHODNIH SEZONA, IZGUBIĆEMO 5-6 MEČEVA DOK SE NE KOMPLETIRAMO,NEOZBILJNO JE GODINAMA KASNITI PRI DOVOĐENJU IGRAČA.

Reply
MILOS RANKOVIC окт 1, 2021 at 23:04

MISLIM DA JE OVO VELIKA STETA,KALENIC U ODLUCUJUCIM TRENUCIMA PRODA PAR LOPTI ALI HTEO JE NAJBOLJE,JASNO JE DA TREBA JOS JEDAN PLEJ I PETICA TREBA KO VRATA,JA NEZNAM STA TREBA URADITI DA SHVATE ZVEZDINI IGRACI POSTO SU SVI UGLAVNOM IGRALI U ZVEZDI DA KUZMIC NEMOZE DA PRIHVATI LOPTU OD ZEMLJU,LOPTU IZA LEDJA,DA KUZMIC NEMOZE DA UNESE NI JEDNOG IGRACA ISPOD KOSA,MOLIM TE RADONJA VRATI JOVICA PA NEK IGRA PO 20 MINUTA DOSTA JE,MI SA JOVICEM I JEDNOM PETICOM DOBROM MOZEMO U OSAM,IVANOVIC SVAKA CAST,IVANOVIC IZADJE ONI DIZU RAZLIKU,SVE U SVEMU ZVEZDA MOZE MNOGO SA DVA POJACANJA,CIRBESU SE ZAHVALITI JER NEMOGUCE SAMO ON DA IMA VIRUS,SVI ZNAMO DA VOLI SPLAVOVE

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 1, 2021 at 22:30

ŠTETA..ALI NEMA VEZE..POŠTUJEM JEL SMO IGRALI PROFESIONALNO,HRABRO I POZRTVOVANO..BAR ONA P.IČKA GLODARSKA DJORDJEVIĆ STREPEO DA ZADNJE SEKUNDE

Reply

Leave a Comment