Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

ЖРК Медицинар – ЖРК Црвена звезда 31:29 (15:13)

Рукометашице Црвене звезде претрпеле су и четврти пораз у АРКУС лиги. У хали Шабачке Гимназије успешнији је био домаћин Медицинар – 31:29 (15:13).

Имале су неколико прилика црвено-беле да преузму контролу над утакмицом у првом полувремену и надограде вођство, које су остале неискоришћене. Недостајала је концентрација у одсутним тренуцима, као и у финишу меча, када су минус од пет голова преполовиле, али су дозволиле две олаке реализације противнику.

Сам старт је припао екипи Медицинара, али су до 10.минута преко Анђеле Гуџић црвено-беле стигле до егала (4:4). Уследио је период игре гол за гол, у којем је Црвена звезда при вођству 6:7 имала неколико напада да повећа разлику, које није искористила, али јесте Медицинар указану шансу. Серијом од три гола креирао је разлику у финишу за 15:13 након првих 30 минута.

Већи део другог полувремена припао је домаћину, који је са два брза гола дуплирао разлику и контролисао до финиша. Велики број изгубљених лопти црвено-белих је одмогао да се и раније врате у утакмицу. А онда је у 55.минуту Звезда минус од пет разлике (29:24) смањила на само две, (29:27). Када се очекивало да је притисак на страни домаће екипе и да је Звезди потребна добра одбрана како би се у потпуности вратила у меч и ушла у неизвесну завршницу, уследиле су две олаке реализације противника, уз седмерац. Није било времена за нови повратак и шансу, Тамара Петковић је поставила коначних 31:29.

Анђела Гуџић најефикаснија са 11 голова, али није имала довољно расположену саиграчицу да је испрати. Тамара Ђурковић је постигла пет голова.

У наредном колу, на Бањицу стиже Младост из Нове Пазове.

МЕДИЦИНАР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 31:29 (15:13)
Шабац, хала: Шабачка Гимназија. Гледалаца: 150. Судије: Бранислав Ненадић (Младеновац) и Бранко Стефановић (Земун). Искључења: Медицинар 8, Црвена звезда 8. Седмерци: Медицинар 6(4), Црвена звезда 4(3).

МЕДИЦИНАР: Обреновић 3, Којић 1, Радукић 3, Нинковић, Томковић 6(2), Цвејић, Кажић, Цветиновић, Крстић 7(2), Ракић 1, Цвијановић 4, Ивковић 6, Глишић. Тренер: Сандра Колаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шашић 2, Петковић 3, Момчиловић, Ристић 2, Ђурковић 5, Ћорић, И.Крћа, Јелић, А.Крћа, Ердељановић, Митић 3, Гуџић 11(3), Кострешевић 1, Андрић, Протић 2. Тренер: Весна Бојковић.

The post Медицинар – Црвена звезда 31:29 (15:13) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment