Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Победа омладинаца у Крагујевцу

На једном од најтежих гостовања у лиги, успели су омладинци Црвене звезде које са клупе предводи Марко Неђић да забележе веома важан тријумф и освоје три бода, с обзиром на то да су победили екипу Радничког у Крагујевцу резултатом 2:1. Погађали су Лука Лечић који се сјајно извио после центаршута Милосавића из корнера, као и Марко Ћурић са беле тачке након фаула над Пиргићем.

Раднички 1923 – Црвена звезда 1:2 (0:0)

Стадион: „Чика Дача, помоћни терен“, Крагујевац.

Судија: Милан Илић.

Стрелци: Маринковић у 68. минуту за Раднички 1923, а Лечић у 63. и Ћурић у 72. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Гвозденовић (Раднички 1923), Радојевић, Стојановић (Црвена звезда).

Црвени картон: Гвозденовић (Раднички 1923).

Раднички 1923: Спасојевић, Павловић, Д. Ристић, Илић, Гвозденовић, Миличић, Војиновић, Петровић, Арсенијевић, А. Ристић (од 82. Милетић), Милојевић, Маринковић.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 66. Марић), Лековић, Мелентијевић, Радојевић, Лечић, Ћурић, Стојановић, Милосавић (од 66. Пантић), Николашевић (од 63. Пиргић), Кахвић.

Утакмица је отворена низом корнера које су фудбалери нашег тима имали, а утисак је да је високи дефанзивац Лековић био најопаснији после сваког од тих прекида, међутим, мировала је Спасојевићева мрежа. Изашао је Петровић испред Маринковића у осмом минуту, али је правовремено истрчао наш чувар мреже и приморао офанзивца Радничког да покуша да га лобује, па је лопта завршила преко гола.

Узвратили су ученици Марка Неђића у 12. минуту када је Лечић послао фантастичну лопту између одбране Радничког за Милосавића који као да није очекивао такав пас, па се није најбоље снашао, те олакшао посао Спасојевићу који је истрчао и покупио лопту. Шансу је имао и нападач Ристић у 30. минуту када је гађао поред гола после корнера, иако је Маринковић био и на тој лопти.

Опасан је био Ристић и на старту другог полувремена када је гађао ближи угао гола Маринковића, али погодио спољни део мреже. Пречка коју је Кахвић из волеја погодио у 58. минуту била је увертира за погодак који је уследио нешто касније. Играо се 63. минут када је Милосавић оштро центрирао из угла, а најмлађи актер меча на терену – Лука Лечић сјајно скочио и главом послао лопту иза леђа Спасојевића.

Ипак, пет минута касније су и домаћи дошли до изједначења након што је Илић показао на белу тачку после контакта у шеснаестерцу нашег тима када је Петровић завршио на земљи. Маринковић који носи дрес крагујевачког тима је успео да матира свог презимењака и поравна резултат. Виђен је и други једанаестерац на данашњем мечу, када је Пиргић фаулиран у казненом простору домаћих у 72. минуту. Преузео је одговорност капитен Марко Ћурић, голмана послао у једну, а лопту у другу страну.

Могао је Стојановић у 74. минуту да у потпуности реши питање победника када је сјајно шутирао из слободног ударца и натерао Спасојевића да се прописно намучи. Остали су домаћи у међувремену са играчем мање на терену, а Црвена звезда је без већих проблема привела меч крају, чак су изабраници Марка Неђића могли да стигну да још неког поготка, пре свих преко Пиргића и Радојевића.

The post Победа омладинаца у Крагујевцу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment