Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Патријарх Порфирије: „Победимо гордост и сујету“ (видео)

КК Црвена звезда мтс био је у уторак гост патријарха српског Порфирија и Српске православне цркве.

Долазак и сусрет са патријархом Порфиријем по много чему остаће у сећању и велико искуство за све који су тог дана били гости у Патријаршији.

Осим дружења и поклона које су нашем патријарху уручили капитени оба сениорска тима Црвене звезде, Невена Наумчев и Бранко Лазић, долазак наше делегације патријарх је искористио и да се обрати свим присутнима и упути им речи подршке и охрабрења.

Ја спорт видим као духовну дисциплину. Спорт јесте благословено надметање у ономе што свако најбоље може да да од себе, па тако и када се деси да изгубимо то треба да буде само позив на још већи труд, на још већи напор, са циљем да будемо још бољи, да стичемо врлину. Врлином препознајемо, ми то кажемо Јеванђељем, наше ближње, оне са којима се такмичимо, који су били успешнији од нас и којима са љубављу честитамо. Онда је то добитак за све, добитак за спорт, добитак за све људе, јер заиста јесмо сви ближњи, беседио је патријарх Порфирије и наставио:

Свакако да је увек већа радост када смо победници, али и у таквим тренуцима имамо опет позив на духовни подвиг, а то је покушај да у себи спутамо оно што је заправо највећи непријатељ свакога човека у животу на свим пољима, а то се језиком цркве, духовним језиком, зове гордост, сујета. Ако смо и победници и најбољи у свему, а то производи сујету и гордост, онда смо заправо већ у старту губитници и све оно што смо добили постаје контрапродуктивно. Радујемо се и молимо се Богу да будемо победници свако у свом животу управо против сујете, против гордости, јер кад се трудимо да негујемо врлину, да и у спорту да негујемо љубав, увек смо победници.

У међусобној слози, удружених талената и удружених снага и капацитета, неће нам бити проблем да волимо, да поштујемо, да препознајемо и слогу других, а када тако чинимо, онда ћемо бити на путу слоге свих људи. Тада спорт постаје најбољи представник онога што ми јесмо, постаје, како се то данас каже, један од добрих и често и најбољих амбасадора српског друштва, српске државе, српске културе, српске историје, постаје један чврст камичак за добар пут у будућност, истакао је патријарх у обраћању делегацији КК Црвена звезда.

Црвена звезда ће и наредних дана путем видео материјала и фото галерија овековечити ову посету која је за наш клуб по много чему била велико и јединствено искуство и част.

КК Црвена звезда мтс

The post Патријарх Порфирије: Победимо гордост и сујету (видео) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment