Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Црвено-бели победом отворили сезону, следи пут у Загреб

Ватерполисти Црвене звезде савладали су новосадску Војводину 11:9 у 1.колу Суперлиге за сезону 2021/22 на базену на 25.мају. Већ у петак следи пут у Загреб на квалификације за Лигу шампиона.

За Црвену звезду је дебитовао млади Александар Цветковић, док нису играли Милош Вукићевић и Филип Гардашевић. Пре почетка меча, генерални секретар Спортског друштва и директор Ватерполо клуба Црвена звезда Игор Милојевић уручио је испред СД Црвена звезда признање „Наш шампиону“ Родољубу Гајићу, младом Звездином прваку Европе са јуниорском репрезентацијом Србије.

Минутом ћутања је одата почаст преминулом члану Управног одбора Ватерполо савеза Србије и великом пријатељу клуба и ватерпола, Дарку Вукобратовићу.

Прва четвртина није наговештала ефикасан наставак. Војводина је повела лепом шраубом Николе Николова, а Црвена звезда изједначила са пет метара првим голом Гаврила Суботића. Није било пуно прилика, играле су се чврсте одбране.

Већ други период нам је донео голеаду. Звезда је другим голом Суботића повела 2:1, Марко Радовић је дуплирао вођство, а Радановић смањио на 3:2. До краја су погађали још једном Суботић и Стефан Пјешивац, који је постигао првенац у црвено-белом, а Бурсаћ на истеку времена поставио 5:3 за полувреме.

Нису се предавали Новосађани, Бурсаћ је на самом почетку трећег квартала смањио, а Рогач изненадио Мишовића из велике удаљености за 5:5. Брзо је Звезда креирала нова два гола предности преко Богдана Ђурђића и Марка Радовића, а до краја смо гледали гол за гол. Пјешивац и Марковић су били стрелци за екипу Александра Филиповића, Бурсаћ и Богдановић за Војводину.

Имали су велики број прилика црвено-бели да раније заврше утакмицу, али никако нису успевали да се одлепе пре финиша. Најбољу прилику је пропустио Гаврил Суботић у контри, али је Гавриловић спасио своју екипу, као и у још неколико наврата. Војводина је преко Бурсаћа остајала у игри, он је са два гола одржавао своју екипу у мечу, али су црвено-бели када је затребало одиграли чврсту одбрану. Басара и Ђурђић су поставили коначних 11:9 за крај првог меча сезоне.

Најефикаснији је са три гола био Гаврил Суботић, Марко Радовић, Стефан Пјешивац и Богдан Ђурђић су постигли по два гола.

Црвену звезду већ у петак очекује први дуел 2.кола квалификација за Лигу шампиона у Загребу, од 20.45 против француског Монпељеа. У суботу од 18 часова је на програму дуел против Аполона, док се у недељу од 12.45 игра меч 3.кола против Младости из Загреба.

Наредни меч у домаћем шампионату Звезда игра у Нишу, против Наиса.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВОЈВОДИНА 11:9 (1:1, 4:2, 4:4, 2:2)

Београд, базен: “25.мај МГМ”. Судије: Путниковић и Виријевић. Искључења: Црвена звезда 7, Војводина 16. Петерци: Црвена звезда 1 (1), Војводина 2 (2)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Ђурђић 2, Марковић 1, Суботић 3(1), Милојевић, Пјешивац 2, Басара 1, Рађен, Цветковић, Тртовић, Радовић 2, Алексић, Смиљевић. Тренер: Александар Филиповић.

ВОЈВОДИНА: Гавриловић, Митровић, Богдановић 1, Бурсаћ 5(2), Тинтор, Фролов, Прекогачић, Радованлија, Рогач 1, Радановић 1, Николов 1, Биочанин, Попадић, Ћетковић. Тренер: Мирослав Бајин.

The post Црвено-бели победом отворили сезону, следи пут у Загреб appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment